EGE FEDERASYONUN'DAN, ÜTS HAKKINDA BİLGİLENDİRME!

ÜTS kayıt işlemleri için yapılması gereken işlemler

EGE FEDERASYONUN'DAN, ÜTS HAKKINDA BİLGİLENDİRME!
09 Ağustos 2017 Çarşamba 14:15

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından daha önceden duyurularının yapıldığı şekliyle, 17.07.2017 tarihinden itibaren Optisyenlik müesseselerinde satışa konu olan optik çerçeve, optik cam ve kontak lensler gibi görmeye yardımcı tıbbi cihaz kapsamındaki ürünler Ürün Takip Sistemi olarak bilinen bir proje kapsamında kayıt altına alınmaktadır. 

Ürün Takip Sistemi (ÜTS) ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.

Optisyenlik müesseselerine tedarikçi firmalar tarafından fatura edilerek sevk edilen ve satışı yapılan ürünlerin hangi nihai kullanıcıya teslim edildiğinin ve takibinin yapıldığı Ürün Takip Sistemine Optisyenlik müesseselerinin kayıt işlemlerini 11.09.2017 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.

Optisyenlik müesseselerinden Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalılarına yapılan satış işlemlerinin otomatik olarak düşülebilmesini mümkün kılmak için Firma Tanımlayıcı numaranızın MEDULA Optiksistemine tanımlanması gerekmektedir.

Bu amaçla derneğimizde 15 Temmuz Cumartesi ÜTS ile ilgili uygulamalı bilgilendirme toplantısı yapılmış toplantıya katılan üyelerimize kayıt işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği hususunda bilgi verilmiştir.

Toplantıya katılamayan üyelerimizin ÜTS kayıt işlemleri için yapması gereken işlemler aşağıdaki gibidir;

1-Firma Tanımlayıcı numaranızı öğrenmek için web tarayıcınızdan https://titubb.titck.gov.tr/ adresine gidiniz.
2-Açılan sayfadan Bilgi Bankasını tıklayınız.
3- Firma Bul bölümüne giriniz.
4-Firma adı, şehir seçerek ve güvenlik kodunu girerek sorgulama yapınız. Açılan ekrandan Firma Detayına girerek kayıtlı bilgilerinizi kontrol ediniz. (266 ile başlayan)  Firma Tanımlayıcı numaranızı not alınız.
5-Medula Optik Programında, "Firma Bilgileri" kısmına girerek Firma Tanımlayıcı numaranızı siteme kayıt ederek işlemi tamamlayınız.
6-ÜTS kayıt işlemlerine başlamak için web tarayıcınızdan  https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresine gidiniz.
7- Açılan sayfadan ÜTS başvuru linkini tıklayınız.
8-Açılan menüden E-Devlet seçeneğini seçerek ilerleyiniz.
9-E-Devlet Kimlik doğrulama sistemine TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek sisteme giriş yapınız.
10-Açılan sayfanın sağ üst köşesindeki Tıbbi Cihaz Firması ekle butonuna tıklayınız.
11- Açılan ekrandan faaliyet alanı sekmesinden Optisyenlik müessesini seçeneğine tıklayınız.

Not: Eczane Optikler (Eczane Optik seçeneğini seçmeli) ve Firma tanımlayıcı numarası girmeden kayıt işlemlerini yapmalıdır.

12- Dış sistem bilgileri yazan bölümde şirketler Mersis, şahıs firmaları Vedop seçeneğini seçip Vedop'tan getir butonuna tıklayınız. Ekrana gelen bilgileri kontrol ederek devam ediniz.
13- Firmanıza ait ÇKYS numaranızı giriniz. ÇKYS den getir butonuna tıklayınız. Ekrana gelen bilgileri kontrol ederek devam ediniz.

Not: ÇKYS numaranızı Sağlık Müdürlüğünü arayarak öğrenmeniz gerekmektedir.

14- Firma TİTUBB bilgileri seçeneğine müessesenizin UBB kaydı ve Firma Tanımlayıcı numarası varsa evet yoksa hayır seçeneğini işaretleyin. Evet seçeneğini işaretlediyseniz Firma Titubb tanımlayıcı numaranızı giriniz ve Titubb'dan getir butonuna basınız. Ekrana gelen bilgileri kontrol ediniz.

Not: Ağustos 2012 tarihinden sonra müessese açmış olanlar, mesul müdür değişikliği yapan müesseseler veya müessese ruhsatnamesi değişenler bu sekmede Hayır seçeneğini işaretlemelidir. ÜTS sistemi hayır seçeneğini işaretleyen müesseselere yeni bir firma tanımlayıcı numarası verecektir. Firma Tanımlayıcı numaranızı kayıt işleminizi tamamladıktan sonra ÜTS ye E-imza ile giriş yapıp Firma Bilgileri bölümünden öğrenebilirsiniz. Firma tanımlayıcı numaranızı aldıktan sonra Medula ya Firma Tanımlayıcı numaranızı girmeyi unutmayınız.

15- Başvuran İletişim Bilgileri bölümüne E-posta adresinizi giriniz ve doğrulama kodu gönder butonuna basınız. E-mail adresinize gelen doğrulama kodunu ve telefon numaranızı girerek kaydet butonuna basınız.
16- Kayıt işleminiz tamamlanmıştır. Fakat yapmış olduğunuz işlemi Elektronik imza ile onaylamanız gerekmektedir.

17- Kayıt işleminizi tamamlayabilmeniz için Elektronik imzaya sahip olmanız gerekmektedir. Elektronik imzaya sahipseniz ÜTS sistemi bilgisayarınıza Aksigner indirmeniz gerektiği uyarısını verecektir. İndirme ve kurulum işlemini yaptıktan sonra e-imza pin kodunuzu girerek kayıt işleminizi bitiriniz.

Not: Derneğimiz üyelerimizin uygun fiyata e-imza satın alabilmeleri için Turktrust firması ile özel anlaşma yapmıştır. Uygun fiyata E-imza satın almak için 0532 5675728 nolu telefondan Tekin Bey ile irtibata geçiniz. Optisyenlik müessesesinde yapılan tüm işlerden mesul müdür sorumlu olduğu için Elektronik imza mesul müdür adına alınacaktır.

18- E-imza satın aldıktan ve gerekli kurulumları bilgisayarınıza yapıldıktan sonra ÜTS başvuru ekranından sisteme tekrar giriniz. Sisteme girince ekrana daha önce yapmış olduğunuz başvuru gelecektir. Başvuru no yazan bölüme tıklayınca ÜTS sistemi bilgisayarınıza Aksigner indirmeniz gerektiği uyarısını verecektir. İndirme ve kurulum işlemini yaptıktan sonra e-imza pin kodunuzu girerek kayıt işleminizi bitiriniz.
19-ÜTS kayıt işleminizin tamamlandığını başvuru durumundan görebilirsiniz.
20-ÜTS kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra çıkış yapınız. ÜTS bilgi bankası ana sayfasından ÜTS giriş menüsüne tıklayarak e-imza seçeneğini işaretleyip işleme devam ediniz. Pin kodunuzu girdikten sonra sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz.

11 Eylül 2017 tarihinden önce tüm Optisyenlik müesseselerinin sisteme kayıtların yapılması gerekmektedir. Ürün Takip sistemi uygulamalarından beklenen faydanın mesleğimiz ve sektörümüz adına sağlanması ümidiyle, tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.
 
EGE GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER DERNEKLERİ
FEDERASYONU YÖNETİM KURULU 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.