Diyabet ve Migren hastalarında göz tansiyonu görülme riski yüksek!

Göz tansiyonu nasıl anlaşılır? Meydana gelen göz tansiyonunun ilk belirtileri nelerdir? Tüm bu sorular önem taşıyan göz tansiyonunun anlaşılması için bilinmeli. Göz tansiyonu nasıl anlaşılır öğrenmek için bu belirtileri mutlaka bilmelisiniz.

Diyabet ve Migren hastalarında göz tansiyonu görülme riski yüksek!
02 Haziran 2017 Cuma 16:49

Göz tansiyonu hastada ciddi tahribatlara neden olabilecek bir rahatsızlıktır. Her hastalıkta olduğu gibi göz tansiyonunda da erken tanı önemli. Peki, göz tansiyonu nasıl anlaşılır? Göz tansiyonunun belirtileri nelerdir? İşte ciddi sorunlara neden olabilecek göz tansiyonu için bilgi sahibi olmak isteyenler haberimizi dikkatle incelemeli…

Göz tansiyonu nedir?

En basit tabiri ile göz tansiyonu; görme yetisinin gerçekleşmesi için gerekli olan sıvı basıncının aşırı yükselmesi ve bu durumda görme bozukluklarının yaşanmasıdır.

Göz tansiyonu sinsi bir hastalık olup, ilk oluştuğu anda belirti vermez. Durum böyle olunca hastalık ileri seviyelere gelene kadar anlaşılamaz.

Göz tansiyonunun belirtileri nelerdir?

*Sabah baş Ağrısı ile uyanmak.
*Görmede bulanıklık.
*TV ya da bilgisayar ekranına bakarken göz ve çevresinde oluşan ağrı.
*Akşamları ışıkların etrafında halkalar görülmesi.

Göz tansiyonu riskinin fazla olduğu kişiler kimlerdir?

*Aile yakınlarında göz tansiyonu olanlar
*40 yaşın üstündekiler
*Şeker hastalığı olanlar;
*Tansiyon hastaları
*Migren hastaları;
*Kansızlık yaşayanlar;
*Kortizon tedavisi görenler;
*Göz ve çevresinden yaralananlar.

Kaynak : aksam.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.