Dikkat! Çocuğunuza gözlük alırken...

Çocuklara Gözlük Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dikkat! Çocuğunuza gözlük alırken...
20 Şubat 2017 Pazartesi 13:22

Pahalı olan her gözlük sağlıklı değildir. Çocuklar için de yetişkinler için de en iyi olan gözlük, çerçevesi yüze ve burna uygun olan ve hafif olan gözlüklerdir.

Gözlüğün camı kirpiklere değmemeli! Aksi takdirde refleks olarak çerçeveyi yakın gözlüğü gibi aşağı çekmeye neden olabilir. Ve böylelikle de odaklanma kayar ve görme kalitesi bozulur.

Ebeveynlerin en çok düştükleri bir başka hata, çocuklarına 'gözlük takamıyor, kullanamıyor' diye baskı yapmalarıdır. 

Gözlük takmak istemeyen çocuklarda aileler örneklendirmeler yapmalı, çıplak ayakla yürüyemeyeceği gibi gözlük takmadan da verimli göremeyeceğini anlatmalıdır. Yapılan çalışmalarda, gözlük ihtiyacı fark edilememiş çocuklarda, kavramsal gelişme ve bilişsel yeteneklerde gecikme görülebilir.

Gözlük kullanmayan çocuklar bulanık gördüğü zaman gözlerini ve beraberinde yüz kaslarını kasar ve bunun sonucunda sürekli bir baş ağrısı ve huzursuzluk yaşar.


Kaynak : yeniakit.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.