‘Çocuğunuza düzenli göz muayenesi yaptırın’

Göz hastalıkları arasında yer alan miyop, astigmat ve hipermetropun, aileler tarafından fark edilemediğinde, çocukların okuldaki ders başarısının düştüğünü kaydeden Kaşkaloğlu Göz Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, “Bu rahatsızlıklar, ders çalışırken çocukların motivasyonunu da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

‘Çocuğunuza düzenli göz muayenesi yaptırın’
27 Şubat 2017 Pazartesi 11:42

“Çocuğum tembel, ders çalışmayı sevmiyor” gibi düşünen ebevenynlerin aklına göz hastalıkları gelmeli diyen Kahraman, ailelerin çocuklarına düzenli göz taraması yaptırmalarının büyük önem taşıdığını söyledi.

‘Ağrı hissediyorsa...’

Göz rahatsızlığı yaşayan çocukların, genelde görüntüyü odaklamak için başını yan tutarak veya gözlerini kısarak baktıklarını anımsatan Op. Dr. Hanife Öztürk Kahraman, bu gibi davranışların yanı sıra, çocukların baş ve göz Ağrısı da hissedebileceklerine dikkat çekti. 

‘AİLELER ÇOK BİLİNÇLİ HAREKET ETMELİ’

Okul öncesinde 5-6 yaştan erken dönemde, bebek ve çocuklarda taramaların yapılmasının hastalıkların erken tanı ve tedavisi açısından gerekli olduğunu hatırlatan Kahraman, şu bilgileri verdi: “Özellikle bu dönemde göz tembelliği yönünden çocuklar mutlaka göz muayenesinden geçirilmelidir. Her sağlıklı çocuk bile her yıl düzenli göz muayenesi olmalıdır. Göz sağlığı, okuldaki başarıyı doğrudan etkiliyor. Gözde bir rahatsızlık olup olmadığı konusunda aileler çok bilinçli hareket etmeli. Bu konuda öğretmenlere de büyük görev düşüyor.” 

Kaynak : milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.