Bu Belirtiler Varsa Vakit Kaybetmeyin!

Şaşılık hafife alınan ancak sanılanın aksine tedavisinde geç kalındığında göz tembelliğine neden olan önemli bir göz rahatsızlığıdır.

Bu Belirtiler Varsa Vakit Kaybetmeyin!
11 Mayıs 2017 Perşembe 13:45

Şaşılık, gözlerin aynı hizada olmaması ve senkronik göz hareketlerinde paralelliğin bozulması şeklinde nitelendirilen bir göz rahatsızlığıdır. Şaşılık sadece estetik bozukluğu olarak görülse de sanılanın aksine tedavisinde geç kalındığında göz tembelliği gibi oldukça önemli bir rahatsızlığa neden olabiliyor. Şaşılıkta görülen en büyük belirti ise bir göz düz bakarken diğer gözün içe, dışa veya aşağı yukarı doğru kayması oluyor. Bu kayma zaman zaman her iki gözde de görülebiliyor.

GÖZ MUAYENESİ ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle de kaymalar kendini hafif düzeyde gösterdiğinde yada baş ağrısı gibi akla fazla gelmeyen belirtiler ortaya çıktığında çocuklarda oluşan şaşılık gözden kaçabiliyor. Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Özgül Altıntaş ‘mikrotropya’ olarak adlandırılan oldukça küçük miktardaki kaymaların da hafife alınmaması gerektiğini ve göz tembelliği rahatsızlığında önemli bir risk grubuna girdiğini belirten Özgül, "Dolayısıyla tanı ve tedavinin gecikmemesi için her çocuğun hiçbir yakınması olmasa bile belirli periyotlarla rutin muayeneden geçmesi göz sağlığı açısından çok önemli" dedi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT

Şaşılıkta ilk meydana gelen ve kendini belli eden belirtiler, gözlerde ki senkronik hareketlerin kaybolması, bir gözün özelliklede ışık olan ortamlarda kısılması, fotoğraflarda gözlerden yansıyan kırmızı reflenin sarıya dönmesi, baş veya yüzün bir yöne çevrilmesi ve yürüme sonrasında gelen dengesizlik gibi sıralanabiliyor.

Kaynak : ashaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.