Biyonik insanlığa doğru: Akıllı kontak lensler geliyor!

Hayli mesafe kat edilen akıllı kontak lens çalışmaları insanların robot görüşüyle çevresini algıladığı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Biyonik insanlığa doğru: Akıllı kontak lensler geliyor!
19 Eylül 2017 Salı 09:02

Akıllı telefonlardan sonra bir diğer smart teknoloji ürünü, akıllı kontak lensler de hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

Sony, Google ve Samsun gibi teknoloji devlerinin yürüttüğü çalışmalar, insanlık tarihinde bir devrim niteliği taşıyan teknolojik gelişmelerin de önünü açtı. Tasarlanan akıllı kontak lensler, insanların yalnızca gözlerini kırparak fotoğraf çekebilmesini, yüz tanıma sistemi geliştirmesini ve hatta görüşlerinin kızılötesi olabilmesini sağlayacak. 

Çalışmalar tüm hızla devam ederken ilk prototipler üretilmeye başlandı bile. Samsung'un geçtiğimiz bahar aylarında geliştirdiği bir prototip üzerinden patent aldığı biliniyor. 

Gündelik hayatımızda internet ağıyla etkileşimimizi sürekli hale getirerek birçok kolaylık sağlayan akıllı telefon teknolojisi gibi akıllı kontak lenslerin de büyük faydalar sağlayacağı muhakkak. Ancak uzmanlar bu lenslerin özellikle istihbarat alanında kullanım bulacağına ve bunun yaratacağı yeni gelişmelere dikkat çekiyorlar.

 Kaynak : qha.com.ua


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.