Bilgisayar başında uzun zaman geçirenler için göz egzersizleri!

Göz sağlığı için egzersizler ve dahası için öncelikle dik bir şekilde oturup ekrana’da fazla yaklaşmadan aşağıdaki yazıları okuyabilirsin. Umarım faydalı olur...

Bilgisayar başında uzun zaman geçirenler için göz egzersizleri!
28 Ocak 2017 Cumartesi 09:30

Neden bilgisayar başında fazla vakit geçiriyoruz ?

Gerek iş koşulları gerekse oyun oynamak amacıyla bilgisayar başında uzun saatler geçiriyoruz. Peki saatlerce hareketsiz kalmak bizlere zarar vermiyor mu ? Bu yazımda sizlere uzun süre bilgisayar başında kalmanın beraberinde getirebileceği rahatsızları ve göz sağlığı için birkaç egzersiz açıklaması yapacağım.


Uzun süre bilgisayar başında kalmak bizlere aşağıdaki sağlık sorunlarını verebilir;

*Sırt ağrısı,
*Baş ağrısı,
*Boyun ağrısı,
*Göz problemleri,
*Ellerimizin ağrıması,
*Stres ve depresyon,
*Alkol ve sigara gibi alışkanlıklar,
*Aşırı kilo,
*Baş ağrısı ve migren

Uzun süre bilgisayar başında kalmak zorundaysanız;

Bu denli sorunlar ile karşılaşmamak için lütfen 30-45 dakika aralar ile 5-10 dk molalar verip ayağa kalkalım. Evin içinde dahi olsa tur atalım vücudumuz çalışsın. Peki bu uzun süre bilgisayar başında kalmamızdan en çok etkilenen ise gözlerimiz kanaatimce. Peki olası göz sağlığı problemlerini engellemek amacıyla ne yapabiliriz ?

Ne yapabiliriz ?

Ne yapabiliriz ?
*Yavaşça sağa ve sola bakın.
*Gözlerinizi açabildiğiniz kadar yavaşça açın ve kapatın.
*Yavaşça yukarı ve aşağı bakın.
*Yavaşça sol üst köşeye bakın, ardından sağ alt köşeye bakın. Yavaşça sağ üst köşeye bakın, ardından sol alt köşeye bakın.
*Yukarı, sola, aşağı, sağa, yukarı bakarak gözlerinizle yavaşça çember çizin.
*Sağ kolunuzu karşıya doğru dik tutun ve baş parmağınıza odaklanarak bakın. Yavaş yavaş burnunuza doğru yaklaştırın. İki gözünüzün tam ortasına kadar getirin. Tekrar yavaş yavaş uzaklaştırın.

Kaynak : sporabi.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.