Bakırköy'de ücretsiz göz taraması ve semineri!

Bakırköy Belediyesi ve Özel Ethica Sağlık Grubu işbirliği ile Glokom (Göz Tansiyonu) Haftası kapsamında; Bakırköy'lülere seminer ve ücretsiz göz taraması etkinliği düzenlendi.

Bakırköy'de ücretsiz göz taraması ve semineri!
24 Mart 2017 Cuma 09:25

Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi’nde gerçekleştirilen seminerde Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Celaleddin Nayman, Bakırköylülere; göz tansiyonu ve sarı nokta hakkında bilgiler sundu.

Seminerin soru-cevap kısmında; söz konusu hastalıkların belirtileri, tektik ve tedavileri hakkında daha detaylı bilgilendirme yapan Nayman, katılımcıları seminer sonrası ücretsiz yapılan göz taramasına katılmaya davet etti.

En sık görülen rahatsızlıklar konuşuldu

Op. Dr. Celaleddin Nayman, göz hastalıkları arasında en sık görülen rahatsızlıkların başında göz tansiyonu ve sarı noktanın geldiğini vurgulayarak her iki problem için 40 yaşından itibaren düzenli göz kontrolünün gerekli olduğunun altını çizdi. Nayman, halk arasında ‘Göz Tansiyonu’ olarak bilinen Glokom’da görme alanının daralmasını hastanın tam anlamıyla fark edemediğini söyledi.

Nayman: “60 yaşındaki herkesin mutlaka; 40 yaşındakilerin de düzenli olarak uzman bir hekim tarafından kontrol edilmesi gerekiyor. Hastalıkta genetik etmenler çok önemli. Ailede daha önce bu hastalığın görülüp görülmediği mutlaka araştırılmalı. Göz hastalıklarında en büyük şikayetlerin başında gelen bir diğer rahatsızlık ise ‘Sarı Nokta’. Sarı nokta, görüş açısını bir daire olarak düşünürsek, dairenin merkezindekini görmektir. Hastalığın belirtilerini daha çok kitap okurken veya araç kullanırken fark ederiz. Tedavisinde mineral ve vitamin kullanımı çok önemli rol oynar. 60 yaş üzeri her 3 kişiden birinde görülür. Glokoma oranla daha yüksek genetik özellikler taşır ve hastalığın ortaya çıkmasında beslenme, çok ışıklı ve güneşli ortamlardan uzak durma, şeker hastalığının varlığı önemli rol oynar” dedi.

Seminer katılımcılara ücretsiz göz taraması yapılması ve gerekli görülenlere randevu verilmesiyle sona erdi.

Bakırköy Belediyesi sağlık seminerlerine devam edecek

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yayınladığı mesajda; Bakırköylüleri sağlık alanında bilinçlendirmek için sağlık seminerlerine devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak : gercekgundem.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.