9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü!

"Sigara İçmeyen Nesiller"

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü!
08 Şubat 2017 Çarşamba 17:28

Dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden biri sigara kullanımıdır. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir alışkanlıktır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından sigara ile mücadele kapsamında 1987 yılından bu yana 9 Şbat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anılmaktadır.

TC Sağlık Bakanlığımızın tütünle mücadelede yapmış olduğu çalışmalar kamu sağlığının korunması adına çok yerinde ve doğru uygulamalardır.

Tütün alışkanlıklarında sadece yasaklarla mücadele ederek başarılı olmak mümkün değildir.

Sigara kullanma alışkanlığı olan insanların sigaranın zararları konusundaki bilgilerini artırılması ilk orta hatta üniversitelerde ders olarak okutulması ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Öğrencilerin böyle bir eğitim alması ebeveynleri üzerinde de olumlu etkisi olacaktır.

Okullarda tütünle mücadele ders olarak okutulduğunda “ SİGARA İÇMEYEN NESİLLER “ yetiştirilmesi hedeflenerek, uzun vadede problemin çözümü mümkün olacaktır.

Bu eğitimlere alkol, uyuşturucu kullanımı, obezite de dâhil edilmelidir.
 
Taylan KÜÇÜKER
Eczacı Gözlükçü
Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu
Eğitim Komisyonu Başkanı 

 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.