3 Yaşındaki Çocuk Güneş Gözlüğü Takabilir mi?

Uzmanlar, mevsimsel döngülerde yaz ya da kış ayırımı yapmadan gözlük kullanımının gerekli olduğunu ifade ediyor. 

3 Yaşındaki Çocuk Güneş Gözlüğü Takabilir mi?
08 Haziran 2017 Perşembe 12:13

Güneş ışınlarının zararlı etkileri olan UV ve de mor ötesi ışınları gözlerde katarakt, sarı nokta hastalığı, göz çevresinde cilt kanserine sebep olduğu bilinmektedir. Zararlı ışınların etkisi ile göz kenarındaki dokuda deforme olma, gözlerde yanma, batma, gözlerin kızarması, sulanması şeklinde meydana gelebilir.

Güneş gözlüklerinin en önemli görevi ise, güneş ışınlarının özellikle de öğle saatlerinde en dik geldiği zamanlarda, UV ışınlarına karşı gözleri korumaktır. Çocuklarda ise bu durum daha fazla hassasiyet kazanmaktadır.  Belli bir başlangıç yaşı ve de belli bir yaş aralığı olmayan güneş gözlüğü kullanımının, uzmanlar tarafından çocuklarda 3-4 yaşından itibaren kullanılabileceği belirtiliyor. Çocukların göz merceklerinin daha hassas ve daha şeffaf olduğunu belirten uzmanlar; UV ışınlarının çocukların gözlerinin arka bölümüne daha hızlı bir şekilde geçtiğini ve daha fazla zarar verdiğini ifade ediyor.

Ozon tabakasının delinmesi sonucu yayılan ve de daha fazla etkisini gösteren UV ışınlarından en çok etkilenen çocuklar ve yaşlılar olduğu bilinmektedir. Böyle bir durumda ise özellikle de miyop sorunu ve de alerjisi olan çocukların güneş gözlüğü kullanması gereklilik göstermektedir.

Kaynak : cocukegitimgelisim.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.