18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun!

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin yıldönümünde Mustafa Kemal ve Silah Arkadaşları ile Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz.

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun!
18 Mart 2017 Cumartesi 09:02

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir ulusun birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde canlarını feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günüdür.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” diyerek bu büyük ruhu işaret etmiştir.

Çanakkale, bir vatanın yeniden dirilme yolunda büyüklüğünün ispatıdır...

Çanakkale, emperyalist güçlerin hiçbir zaman aşamayacağı bir cesaretin, duruşun, azmin simgesidir.

Çanakkale; tutsaklığın karşısında siper olan tüm halkın bir zafer öyküsüdür. Çocuk-genç demeden, kadınıyla, yaşlısıyla herkesin dünyaya “DUR” dediği bir dönüm noktasıdır…

Bize bu vatanı miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onunla birlikte mücadele eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad olsun…


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.