Zorunlu Eğitimin İlk Grup Sınav Tarihleri Adayları Zor Durumda Bıraktı!

Zorunlu Eğitimin İlk Grup Sınav Tarihleri Adayları Zor Durumda Bıraktı!
16 Temmuz 2015 Perşembe 14:30


15 Temmuz 2015 tarihinde Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’nden gelen Tıbbi Cihaz Satış Sorumlu Müdür, Satış ve Tanıtım elemanlarına yönelik yapılacak olan eğitim ile ilgili ders devam durumu ve sınav duyurusuna göre;

Online eğitim katılımcılarının, ilk grup sınav tarihleri 30 Temmuz 2015 Perşembe günü olarak açıklanmıştır.

Sınava girecek adaylarda sınav tarihinin çok yakın olması ve araya girecek Ramazan Bayramı tatili ile hemen hemen aynı tarihlere denk gelen uzaktan eğitim programı adaylarda sıkıntıya sebep olacaktır.

Hele ki yaz mevsimini göz önünde bulundurursak, bu durumun yıllık izinlerini birleştirip, tatil beldelerine veyahut memleketlerine gidecek olan adaylar için bir hayli güç olacağını düşünmekteyiz.

Uzaktan eğitim bilgisayar başında internet yolu vasıtası ile gerçekleşeceğinden, umarız sınava katılım sağlayacak adaylar bu hizmetten mahrum kalıp, ilk sınavlarında hüsrana uğramazlar.

Çünkü, bu yönetmelik kapsamında tıbbi cihaz satış merkezlerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ile klinik destek elemanı olarak çalışacak kişilerin, Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından veya Kurumunuzca yetkilendirilen kişilerin bahse konu eğitim programına katılmaları ve eğitim sonunda yapılacak olan yeterlilik sınavında başarılı olmaları zorunlu kılınmıştır.

Düzenlenen eğitime katılan ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı yeterlilik belgesi almaya hak kazanan adayların www.titck.gov.tr internet adresinde yayımlanan Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği'nin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz ve ilgili duyurular doğrultusunda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna başvuru yapması gerekmektedir.

İlgili yönetmelik gereği, almakta olduğunuz online eğitimde yine online olarak yapılacak olan sınavlara girebilmeniz için;

*Asgari devam koşulunu sağlamanız gerekmektedir.

*Eğitim süresince takip etmeniz gereken  asgari süre TCESİS tarafından SM, KDE eğitimi alanlar için toplam 9 saat, STE eğitimi alanlar için ise toplam  5 saat 24 dakika olarak kararlaştırılmış olup, bu süreler sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmakta ve 1 saniye dahi eksik olması durumunda devam şartını sağlamamış olarak görünmekte ve  sınav hakkınızı kaybetmiş sayılıyorsunuz. Bu nedenle devam durumunuzu ivedilikle gözden geçirerek  devam durumunuzun bu sürelerin üzerinde olduğunu teyit etmeniz gerekmektedir. Eğer toplam süreniz bu sürelerin  altında kalmış ise 22 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat  23:59'a kadar, devam koşulunuzu sağlamanız gerekmektedir. Bununla ilgili olarak devam koşullarını sağlayan katılımcıların listesi ilerleyen günlerde TCESİS, TÜMDEF ve SEİS web sitelerinde duyurulacaktır.

*Devam durumunuza ilişkin olarak herhangi bir derste toplamda ne kadar süre geçirdiğinizi görmek için; http://uzem1.gazi.edu.tr/my/ adresinde bulunan 'Benim Sayfam'ı açıp; sayfanın ortasında yer alan 'Kayıtlı olduğum dersler' bloğundaki derslerden herhangi birisine tıklamanız gerekmektedir.

‘’Örneğin Etik dersine ait devam durumunuzu görmek için Etik ders sayfasını açınız. Etik dersi sayfası açıldığında en altta solda "Ders Raporları" isimli blokta gördüğünüz "ETİK Dersi Devam Raporu" bağlantısına tıklayınız. Açılan sayfada an itibariyle ETİK dersinde geçirdiğiniz toplam süreyi görebilirsiniz. Bu işlemi, kayıtlı olduğunuz her ders için ayrı ayrı yapmanız gerekmektedir. Toplam sürenin asgari koşulları karşıladığından emin olunuz.’’

Ders sürelerinin hesaplanmasıyla ilgili duyuruyu http://uzem1.gazi.edu.tr/mod/forum/discuss.php?d=6 üzerinden okuyabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

Optik Gazete olarak uzaktan eğitim yolu ile online eğitim sınavına katılacak tüm adaylara başarılar diliyoruz.


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.