Yüzyıllık Hikayeler “EMGEN OPTİK” (1909)

Geçmişin İzlerini Geleceğe Taşıyan Hikayeleri Keşfetmeye Var mısın?

Yüzyıllık Hikayeler “EMGEN OPTİK” (1909)
20 Eylül 2016 Salı 09:35

Yüzyıllık Hikayeler projesi İSTKA Desteği ile Yüzyıllık Markalar Derneği tarafından geliştirilen ve yürütülen bir projedir. Projenin temel amacı, yerli/yabancı turistlere, gezginlerimize ve tüm meraklılarına yüzyıllık tarihi olan marka ve hikayeler ile ilgili içerik/bilgi sunmaktır. “Yüzyıldır gözlerimizin bebeği” sloganıyla tanıtılan Emgen Optik de Yüzyıllık Hikayeler Markalar Derneği Üyesi’dir.

Yüzyıllık Hikayeler Dernek’i yüzyıllık markalarımızı hikayeleri ile tanımak, dünü bugünü birlikte keşfetmek ve sizleri tarihe dokunmak için bu platforma davet ediyor.
Bu proje ile yüzyıllık markalarımızın ticari ve kültürel geçmişlerini tanıyarak, araştırma yapılabilmektedir. Yapılan projede bir çok markalar arasında “Yüzyıldır Gözlerimizin Bebeği” olarak anılan “EMGEN OPTİK “(1909) de yer almaktadır.

Tarihi markaları keşfedebileceğiniz, tarihi marka haritasını indirmek için tıklayınız.

Eczacı Salih Necati Emgen'in 1901'da Üsküdar Meydanı’nda ilk eczanesini açmasıyla EMGEN OPTİK kurulmuştur.

Fenni gözlük satışı, o dönemde henüz Gözlükçülük Kanunu çıkmadığından, yüksek okul mezunları olan eczacılara bırakılmıştı. Bu durum Cumhuriyet döneminde 1939 yılında çıkan Gözlükçülük Kanunu'na kadar devam etti.

Eczacı Salih Necati cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında Sirkeci’deki yeni yerine geçerek, Gözlükçü-Eczacı olarak bu sektörde isim yapmaya başladı. Soyadı Kanunu'nun çıkmasıyla, Orta Asya Türk Dillerinde "ilaç yapan, şifa veren" anlamına gelen "EMGEN" ismini seçer.

Firma'nın gözlük işine ağırlık vermesi 1925 yılından sonra başlar.

Salih Necati Emgen'in 1948 yılında vefatından sonra oğlu Rahmi Emgen, kendisi de eczacı olmasına rağmen yalnız gözlükçülük üzerine yoğunlaşarak, 1948’de, halen aynı yerde faaliyet gösteren, Beyoğlu İstiklal caddesindeki mağazayı açar.

1978’den beri üçüncü kuşak Çetin Emgen idaresinde faaliyet gösteren firma prensiplerini hiç değiştirmemiş, yetiştirdiği elemanlar ve teknisyenler ile haklı olarak "okul" imajı kazanmıştır.
60 yıldır Beyoğlu ile özdeşleşerek, sektöre "Emgen İşçiği" kavramını yerleştirmiş, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında birçok müşterisini memnun etmeye 113 yıldır devam etmektedir.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.