Yılın İcadı: Göz Çukuruna Yerleşik Kamera!

Geçirdiği kaza sebebiyle görme yetisini yitiren mucit, gözünü çıkartıp yerine kamera yerleştirdi.

Yılın İcadı: Göz Çukuruna Yerleşik Kamera!
30 Ocak 2016 Cumartesi 13:27

9 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu tek gözü görme yeteneğini kaybeden Rob Spence, cerrahi operasyonla gözünü bütün olarak yuvasından çıkarttırdı ve yerine kamera yerleştirdi.

 
43 yaşındaki Kanadalı Rob Spence, bu kamerayı kendi icat etmiş ve sadece kendi gözüyle uyumlu. Kamerayı gözüne taktıktan sonra üzerine bir de lens takıyor ve kendisine normale yakın bir göz görünümü sağlıyor.

Spence günlük hayatında sürekli bu kamerayı kullanmıyor. Korsan bandı ile gözünü kapalı tutan film yapımcısı, bir görüşme gerçekleştirdiği zaman (mesleğinden ötürü sık sık görüşme yapıyor) kamerayı takıyor ve karşısındaki insanı kayıt altına almış oluyor. Ayrıca dış görünüm açısından daha normale yakın duruyor.

Yalnız bu kameranın bir de handikabı var; kullanım süresi en fazla 3 dakika. Zira kameranın ısınma sorunu var ve 3 dakikadan sonra Spence'e zarar vermeye başlıyor.

Bu handikabı saymazsak göz yuvası içine kamera yerleştirmek oldukça başarılı bir iş olmuş diyebiliriz ki Time Magazin dergisi tarafından da yılın icadı olarak seçildi. Spence'in bu icadı ilerleyen yıllarda, görme yeteneğini kaybeden diğer insanlar için de umut olabilir. Tabii kullanım süresinin uzatılması kaydıyla.



Kameranın görüntüsü kablosuz bağlantı aracılığıyla bir video oynatıcıya aktarılıyor ve Spence, sağlam olan diğer gözüyle görüntüyü izleyebiliyor.

Kaynak: Yeni Şafak


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.