Yeterli Bütçe Ayrılmazsa Körlük Üç Misli Artacak!

Dünya çapında 36 milyondan 115 milyona ulaşmış olacak.

Yeterli Bütçe Ayrılmazsa Körlük Üç Misli Artacak!
04 Ağustos 2017 Cuma 14:40

Bilim insanlarına göre yeterli bütçe ayrılmazsa gelecek 40 yıl içinde dünyada körlük üç misli artacak.

Bilim insanlarının Lancet Global Health dergisine yazdığı bir makaleye göre görme bozukluklarının tedavisine yönelik daha fazla bütçe ayrılmadığı taktirde 2050 yılına gelindiğinde körlük vakaları dünya çapında 36 milyondan 115 milyona ulaşmış olacak.

188 ülkenin incelendiği araştırmanın sonucunda, göz bozukluklarına dünyada en çok Güney ve Doğu Asya ile Sahara altı Afrika bölgelerinin bir kısmında rastlandığı öğrenildi.

Körlük yaşayan kişilerin dünya nüfusuna oranının düştüğünü vurgulayan araştırmacılara göre sayının artacak olmasında en temel faktör, dünya nüfusunun ve ortalama ömrün yıllar içinde daha da artacak olması.  

İngiltere'deki Anglia Ruskin Üniversitesi'nden Rupert Bourne "Gözde oluşacak hafif bir bozukluk dahi, kişiyi kısmen bağımlı hale getirerek insanın yaşamını ciddi ölçüde etkileyebilir, örneğin araba kullanamaz hale getirir" dedi. Bourne, gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti ve daha fazla cerrah ve hemşirenin alanda eğitilmesi gerektiğini vurguladı. 

Araştırmada katarakt ameliyatı gibi göz bozukluklarının tedavisi ve herkesin gözlüklere erişebilmesi için daha fazla ödenek ayrılması çağrısı yapıldı.

Kaynak: tr.sputniknews.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.