Yeni Spectacles Gözlükleri Duyuruldu!

Popüler sosyal ağ Snapchat'in yeni nesil kameralı gözlüğü Spactacles resmi olarak tanıtıldı.

Yeni Spectacles Gözlükleri Duyuruldu!
29 Nisan 2018 Pazar 17:40

Son aylarda zor günler geçiren sosyal ağ Snapchat eski günlerini aramaya devam ediyor. Geçen yıl Spactacles adını verdiği kameraları bir gözlük piyasaya süren Snapchat'in sahibi olan Snap firması, şimdi de aynı gözlüğün yeni sürümünü tanıttı. Yeni gözlük önceki sürümü göre bazı güncellemeler içeriyor.

Öncelikle yeni Spactacles tasarım olarak fazla bir değişiklik içermiyor. Önceki sürüme fazlasıyla benzeyen yeni gözlük farkını teknik verilerde ortaya koyuyor. Kamerası ile 10 saniyelik videolar kayıt edebilen gözlüğün sunduğu video çözünürlürlüğü artırılmış. 1.088 x 1088 piksel yerine 1216 x 1.216 piksel çözünürlük sunan gözlük artık fotoğraf da çekebiliyor. Fotoğraf çözünürlüğü ise 1642 x 1642 piksel. Üzerinde çift mikrofon bulunan akıllı gözlük  Wi-Fi teknolojisi yardımı ile çektiği görüntüleri Snapchat'e aktarabiliyor. Gözlük aynı zamanda su geçirmiyor ve belli bir mesafeye kadar su altında da kullanılabiliyor. 

İlk sürümde 130 dolar olan fiyat, bu yeni gözlükte 150 dolara yükseltilmiş. Tasarım anlamında daha çok kadınlara yönelik bir ürün olan Spactacles üç farklı renk seçeneğine sahip. Ancak ilk sürümü de pek tutmayan ve 300 bin adedi satılmadığı için Snapchat'in elinde kalıp 40 milyon dolar zarar etmesine neden olan bu gözlüğün ikinci sürümünün neden üretildiği bilinmiyor. Bilinen şu ki bu gözlüğün de sosyal ağı kurtarabilmesi pek mümkün görünmüyor. 
 
Kaynak: Teknolojioku
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.