Yeni SGK Optik Sözleşmesinde Neler Var?

2016 Yeni SGK Optik Sözleşmesi toplantısı SGK İbni Sina Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yeni SGK Optik Sözleşmesinde Neler Var?
22 Aralık 2015 Salı 11:16

 SGK Genel Sağlık Sigortası Sağlık Hizmetleri Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı'nın daveti üzerine 21 Aralık 2015 tarihinde SGK İbni Sina Toplantı salonunda 2016 yılı içerisinde yayımlanması düşünülen " 2016 yılı Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşme" taslağı üzerinden yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte uygulamada yaşanılan sıkıntıların dile getirildiği bir toplantı yapıldı.

 

Toplantıya Kurum adına SGK Genel Sağlık Sigortası Sağlık Hizmetleri Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı Şube Müdürü Sayın Ecz. Nesrin Afife Yılmaz AKIN, VHKİ Sn. Hatice KARAPINAR, VHKİ Sn. Optisyen Fevzi İPEK, VHKİ Sn Hasan KAMIŞLI ile sivil toplum kuruluşlarından Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Genel Başkanı Sayın Turgut VARDİ, Sn. Peyami ÇAKAR, Sn. Ramazan ÖZMUTLU, Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Kamil Nuri GİZER, TOOMAD adına Sayın Abdullah AYDİN, Sn. Turgut KOÇ, TÜMOG Başkanı Sn. Mahmut YETİM, Sn. Atilla Garip katılmıştır.

 

2016 Yılı Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi ile bugün yürürlükte bulunan 2013/6 sayılı Genelge de yer alan düzenlemelerin sözleşme içerisinde yer alması, iade, iptal ve kesinti sebepleri artık sözleşme metninin içinde yer alacağı, e-reçete uygulaması ile eksikliklerin giderildiği sözleşmede, e-reçete, e-rapor ile hizmet sunumu yapılan sigortalıların reçete kontrolleri ve izlenecek uygulamalar da yeni sözleşme içerisinde ayrıca yer alacağı düzenlemeler bulunmaktadır.

 

Sivil toplum kuruluşları tarafından tespit edilen eksiklikler ile taleplerinde ifade edildiği toplantı sonrasında Sayın Ecz. Nesrin Afife Yılmaz AKIN yeni sözleşmenin 1 Ocak 2016 tarihine yetişemeyeceğini, ancak Mart 2016 veya Nisan 2016 tarihine kadar yayınlanmasını arzu ettiğini, optisyenlik müesseselerinin Kurum sigortalılarına sunduğu hizmet akışında bir aksaklığa meydan vermemek adına yeni yılda Zeyilname ile yürürlükte bulunan sözleşmenin süresinin uzatılacağını ifade etti.

 

Başta bu toplantıyı düzenleyen SGK Genel Sağlık Sigortası Sağlık Hizmetleri Sözleşme ve Uygulama Daire Başkanlığı'na, emeği geçen diğer kurum yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan - 8 yıl önce
Ya neler konuşulduğunu. Yazsaydınız. Kimlerin oldugundan biZene. Sektör için neler konuşuldu onu yazın isim vermeye gerek. Mecburen yapacaklar. O koltuklara oturuyorlarsa
Avatar
Özhan Yücesan Adana - 8 yıl önce
bumudur yani bu kadar yüzeysel mi geçti ,bizim sorunlarımızdan bahsedilmesi gerekmez miyim????
Avatar
Şenol ikizer - 8 yıl önce
Bence en büyük sıkıntı ödemenin az olması o konuda bi gelişme yok heralde
Avatar
yahya aydın - 8 yıl önce
Yeni yilda artis olacakmi fiyatlarla ilgili yoksa amelelige devammi
Avatar
Hilmi - 8 yıl önce
:((((
Avatar
ERKAN ÖNDER - 8 yıl önce
SGK ELBETTE Kİ ÖDEMELER KONUSUN DA BİR ŞEY YAPMAZ .BİZİM ÇOK MUHTEREM GÖZLÜKÇÜ ARKADAŞLARIN VE GURUPLARIN HA BİRE UCUZ SATMALARI VE KİM DAHA UCUZ SATABİLİR YARIŞTA KEŞKE ÖDEME YAPMASA HİÇ.
Avatar
Ekrem - 8 yıl önce
Bu toplanti sektörde çözüm üretme toplantisi olmamış. Tanişma ve çay içmek için biraraya gelmişler sanirim.
Avatar
Atilla karip - 8 yıl önce
bu meslek oda ve birlik olmadan sürekli yazar dururuz.