Yeni Medikal Cihaz Teknolojileri Sağlık Sektörüne Damgasını Vuruyor!

İşte Sağlık Sektörüne Damgasını Vuracak 10 Yeni Medikal Cihaz Teknolojisi

Yeni Medikal Cihaz Teknolojileri Sağlık Sektörüne Damgasını Vuruyor!
22 Ocak 2016 Cuma 09:43

 Dünyanın önde gelen araştırma kuruluşlarından Frost & Sullivan’ın yeni hazırladığı “2015’in En Önemli Medikal Cihaz ve Görüntüleme Teknolojileri” başlıklı analizi, çeşitli endüstrilerin yenilikçi çözümlerinin tıbbi teşhis ve tedaviye etkileri konusunda çok önemli bilgiler sunuyor. Sağlık sektörüne damgasını vuracak 10 yeni medikal cihaz teknolojisi arasında dikkat çekici çok sayıda yeni sistem bulunuyor. Frost & Sullivan’ın analizinde, 2015 yılında hızla gelişen ve sağlık sektörünü önemli ölçüde etkileyen 10 yeni teknolojiyi mercek altına alıyor. Araştırma, bu teknolojilerin ameliyat robotları, dijital patoloji, sinir protezi, ameliyat lazeri, akıllı ilaç, optik görüntüleme, sağlık enformasyonu, entegre hayati belirtiler monitörü, yapay organlar ve 4 boyutlu (4D) ultrason görüntüleme olduğunu belirliyor.

Araştırmaya göre sinir protezi ve hibrit görüntüleme gibi yeni modaliteler ticarileşmeye doğru ilerlerken, erken ticarileşme evresinde olan akıllı ilaç ve ameliyat robotlarını içeren teknolojilerin ise uygulamalar sayesinde yaygın bir kullanıma ulaşacağı tespit ediliyor.

İleri teknoloji gelişmiş ülkelerin tekelinde değil

Frost & Sullivan‘ın sağlık sektörü analisti Hilal Cura, dünyada artan kronik rahatsızlıklarla mücadelede kritik rol oynayan çeşitli medikal cihazların, tanı testlerinin ve görüntüleme cihazlarının geliştirilmesinin çok daha ucuz ve esnek sağlık çözümlerinin oluşmasına olanak tanıdığını belirtiyor. Cura, Frost & Sullivan’ın bu doğrultuda gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre belirlenen 2015’in en önde gelen medikal cihaz teknolojilerinin, sağlık sektöründe sadece gelişmiş ülkelerin değil, gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaçlarını da karşılayacak potansiyele sahip olduğunun altını çiziyor.

Farklı sektörlerle işbirliği pazara girişi hızlandırıyor

Yeni medikal cihaz ve görüntüleme teknolojilerinin gelişiminin nasıl bir seyir izleyeceği hakkında ise Cura şu değerlendirmede bulunuyor: “Bu teknolojilerin gelişimini ve yaygınlaşmasını hızlandıran en önemli faktör, oluşturulan yeni nesil farklı iş modelleridir. Medikal teknoloji firmaları ile telekom, sigorta ve başka birçok sektörden firmayla işbirliği içerisinde bir eko sistem oluşturuluyor ve ortak hareket ettikleri yeni iş modelleri ortaya çıkıyor. Bu da teknolojilerin gelişim sürelerini önemli ölçüde kısaltırken, pazara giriş engellerini büyük ölçüde azaltıyor.”

“2015’in En Önemli Medikal Cihaz ve Görüntüleme Teknolojileri” analizinin sağlık sektörünü önümüzdeki dönemde şekillendirecek 10 yeni teknolojiyi tanımladığını ve profillerini oluşturduğunu ifade eden Cura, oluşturulan listede sektörde mevcut teknolojiler ile yeni ticarileşmiş teknolojilerin de yer aldığını söylüyor.

Kaynak: medikalakademi.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.