Yalvaç’ta Optisyenlik Bölümü Açılıyor!

Yüksekokulun ilk yılında öğrencilere, “Acil ve İlk Yardım Bölümü”, “Optisyenlik” ile “Çocuk Gelişimi” bölümlerinde eğitim verilecek.

Yalvaç’ta Optisyenlik Bölümü Açılıyor!
22 Şubat 2016 Pazartesi 14:03

 19 Fakülte, 20 Meslek Yüksekokulu, 6 Enstitüsü ile eğitim öğretim hayatında devam eden Süleyman Demirel Üniversitesi, Yalvaçlı hayırsever Dr. Gevher Türkan Berkand Atayalvaç’ın desteğiyle bir meslek yüksekokuluna daha kavuşuyor. Yalvaç Kılıçarslan Yerleşkesinde açılacak olan “Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu”, ülke halkına kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunacak nitelikli elemanlar kazandırmayı amaçlıyor.

SDÜ bünyesinde “Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” kurulmasına ilişkin verilen teklif, 15.01.2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun ile değişik 7/d2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Bu karara istinaden yapımı hızla devam eden Yüksekokulun ilk yılında öğrencilere, “Acil ve İlk Yardım Bölümü”, Optisyenlik” ile “Çocuk Gelişimi” bölümlerinde eğitim verilecek.

Kaynak: Isparta Objektif


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.