Yakın Okuma ve Uzak ayrımını Ortadan Kaldıran Son Teknoloji Gözlük

Dünya üzerinde hem uzak gözlüğü hem de yakın gözlüğü kullanmak zorunda kalan milyonlarca insan bulunuyor.

Yakın Okuma ve Uzak ayrımını Ortadan Kaldıran Son Teknoloji Gözlük
26 Ekim 2018 Cuma 09:46

Japonya merkezli TouchFocus imzalı bu yeni gözlük, yakın okuma ve uzak gözlüklerini bir araya getiriyor. Bu sayede kişilerin iki farklı gözlük kullanmasına gerek kalmıyor. Bunun arkasında ise “elektrikle çalışan sıvı kristal” temelli bir yapı yer alıyor. Böylelikle kişiler sadece tek bir tuşa basarak odağı yakına ya da uzağa çekebiliyor. 

Hayatı oldukça kolaylaştıracak bu gözlük modeli, tasarımsal olarak da normal bir gözlükten farklı görünmüyor. Bu da onu gündelik yaşam için oldukça uygun kılıyor. Hazırlanan gözlüğün USB üzerinden şarj edildiği söylenirken, burada 10 saatlik bir kullanım süresi elde ediliyor. Açıklandığı kadarıyla gözlük sadece yakın okuma modunda güç harcıyor. 



Geliştirilen bu teknoloji aslında yeni değil. 2011 yılında PixelOptics firması da buna benzer bir teknoloji ile karşımızda çıkmıştı. Ancak PixelOptics bu altyapıda hazırlanan gözlüklerini satışa sunamadı. TouchFocus işte burada fark yaratıyor ve süreci ticari hale getiriyor. 

TouchFocus gözlük modelinin tek bir olumsuz yanı var o da fiyatı 20 farklı çerçeve tasarımıyla elde edilebilen bu gözlüğün fiyatı tam 2.200 dolar seviyesinde. Yani bu teknolojiye ulaşmak şu an oldukça zor görünüyor. Ancak sürecin başlaması, ilerleyen dönemde fiyatların düşeceğini gösteriyor. 

Kaynak: Log.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.