“XOVA“ için başvurular başladı

Son başvuru tarihi 30 Haziran 2014.

“XOVA“ için başvurular başladı
11 Haziran 2014 Çarşamba 08:42

Oftalmoloji alanındaki karşılanmamış ihtiyaçlar üzerinde, önemli bir etki yaratması beklenen, kar amacı gütmeyen girişimler tasarlamış tıp uzmanlarının ödüllendirildiği program kapsamında 60 ülkeden başvuru kabul ediliyor.

 

Novartis ve Alcon firmaları tarafından desteklenen XOVA Exellence in Opthalmology Vision Award (Oftalmolojide Mükemmeliyet Ödülü) başvuruları başladı.

 

Oftalmoloji alanındaki karşılanmamış ihtiyaçlar üzerinde önemli bir etki yaratması beklenen, kar amacı gütmeyen girişimler tasarlamış tıp uzmanlarına yönelik olarak düzenlenen ödül programına başvuran tıp uzmanlarına 50.000 Euro'ya kadar, bağış formunda finansal destek de sağlanıyor. Verilen ödül ve bağış fonlarıyla yenilikçi ve süreklilik arz eden projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

 

Dünya çapında 60 ülkeden oftalmolog ve asistanlar dahil göz hastalıkları uzmanlarının katıldığı ödül programına dahil olmak için önerilen girişimlerde, temel olarak göz tedavisinin niteliğini geliştirme üzerinde belirgin bir etki yaratması ve uzun süre uygulanabilir olması özellikleri aranıyor.

 

Son başvuru tarihi 30 Haziran 2014 olan ödül programına katılım için, adaylar www. xovaprogram.org adresindeki formu doldurup, sitede bulunan yönlendirmelerle başvurularını yapabiliyor.

 

2010 yılından itibaren düzenlenen XOVA kapsamında bugüne kadar 16 ödül verildi. 2013 yılında programa ağırlıklı olarak; çocuklarda göz sağlığının desteklenmesi, eğitim ve öğretim faaliyetlerini destekleme, ekipman satın alma veya bir üst modele geçme, kırsal topluluklara ulaşma, teknoloji kurma veya geliştirme ve göz hastalıkları tedavi merkezleri kurma, yaygınlaştırma ya da bu hastalıkların tedavisiyle ilgili hizmetleri artırma alanlarında başvurular gerçekleşti.

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.