Uzmanlardan Güneş Gözlükleri Konusunda Uyarı!

Gözde görme kaybına ve bazı göz hastalıklarına yol açtığı söyleniyor.

Uzmanlardan  Güneş Gözlükleri Konusunda Uyarı!
02 Ağustos 2017 Çarşamba 12:22

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Bilen, vatandaşları ucuz alınan güneş gözlükleri konusunda uyardı.

Yrd. Doç. Dr. Bilen, işportalar da ve internetten satılan güneş gözlükleri, gözleri ultraviyole ışınlarından korumadığı için gözde görme kaybına ve bazı göz hastalıklarına yol açtığı söyledi. Yrd. Doç. Dr. Bilen, sıcakların mevsim normallerinin üstüne çıktığı bu günlerde vatandaşların güneş gözlüklerine olan talebinde artış olduğunu kaldırımlarda tezgahlarda satılan ucuz ve markasız güneş gözlüklerinin güneşten gelen zararlı ışınları engelleyemediği için direkt olarak gözle temas etmesine neden olduğu için görme kaybına kadar yol açabilecek göz hastalıklarına neden olduğu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Bilen, “Taklit ya da sahte güneş gözlükleri, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gözü koruyamadığı gibi aksine gözbebeğini genişleterek göze gelen zararlı ışınların miktarını arttırıp göz sağlığını daha da bozmaktadır. Vatandaşlarımız gözlük alırken kaliteli, tescilli ve standartlara uygun yerlerden gözlük almalıdır. Gözlük, bizim için bir aksesuarın ötesinde olmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.