ÜTS Mart Ayında Uygulamaya Konuluyor

Ürün Takip Sistemi'nin test ortamından geri bildirimler alınarak sistem hazır hale getirildi.

ÜTS Mart Ayında Uygulamaya Konuluyor
29 Şubat 2016 Pazartesi 17:46

 Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun tıbbi cihazlar ile kozmetik ürünler için yeni kayıt ve takip projesi Ürün Takip Sistemi, mart ayında uygulamaya konulacak. ÜTS’nin tüm kozmetik kayıt ekranları katılımcılara tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, hem Ürün Takip Sistemi (ÜTS) hem de kozmetikler ile ilgili kurumsal konularda sektöre bilgilendirme hizmeti vermek üzere Kozmetik Ürünler Dairesi Yardım Masası kuruldu. Ürün Takip Sistemi'nin test ortamından geri bildirimler alınarak sistem hazır hale getirildi.

Antalya'da yapılan ve bin kişinin katıldığı Kozmetik Kimyası, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi'nde yaptığı konuşmada konuyla ilgili bilgi veren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Sait Septioğlu, ÜTS’nin mart ayında açılmaya hazır olduğunu, sektöre bu süreçte destek için kurulan Kozmetik Ürünler Dairesi Yardım Masasının faaliyetlerinin de devam edeceğini belirtti.

Kaynak: saglikaktuel.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.