Ünlü Antrenör Şifayı Japonya'da değil Türkiye'de Buldu!

Halkbank voleybol takımıyla kazandığı şampiyonlukla hatırlanan antrenör Veselin Vukoviç, Japonya’da yapılmayan göz tedavisi için geldiği Türkiye’de sağlığına kavuştu.

Ünlü Antrenör Şifayı Japonya'da değil Türkiye'de Buldu!
25 Ağustos 2015 Salı 14:00


Ünlü Antrenörün Sağ Gözü Türkiye’de Kurtarıldı!


Geçmiş dönemlerde Halkbank voleybol takımını şampiyonluğa taşıyan Karadağlı antrenör Veselin Vukoviç, Japonya’daki yeni takımı JT THUNDERS Hiroshima’yı tam 60 yıl sonra ilk kez şampiyonluğa taşıdı. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Şampiyonluk kutlamaları sırasında sağ gözüne isabet eden konfeti nedeniyle Vukoviç gözünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Görme kaybı yüzde 85’e ulaşan Vukoviç, son çare olarak Türkiye’ye geldi ve başarılı bir ameliyatla göz sağlığı ve ışığa kavuştu.



Bir ayda iyileşti!

Japonya’dan Türkiye’ye uzanan yolculuğun ayrıntılarını ve tedavisindeki gelişmeleri anlatan Vukoviç, “Kazadan sonra yüzde 40 ila 60’lık bir görme oranına razıydım. Oysa şu an iyileşme durumum gayet iyi, artık görüyorum. Japonya’da tam teşekküllü hastaneye gittim ancak operasyon riskli olabileceği için ameliyata pek yanaşmadılar. Göz tansiyonum 40 mm HG’ye yükselmişti. İki hafta boyunca bu tansiyonla dolaştıktan sonra son çare olarak Dünyagöz Hastanesi’ne geldim. Muayenemde göz merceğinin yerinden oynadığını ve göz içindeki vitreus dokusunun gözün ön tarafına geçmiş. Başarılı ameliyatın ardından hem görme kabiliyetini yeniden kazandım hem de göz tansiyonum bir ay içinde düştü.”

Veselin Vukoviç’in operasyonunu gerçekleştiren Dr. Levent Akçay ise “Bu teknoloji Japonya’da da var. Fakat müdahalede tereddüt etmişler. Çünkü hasta ünlü bir kişi ve yanlış bir şey yapmaktan korkmuş olabilirler. Teknolojiye sahip olsalar da bu riski almamışlar. Oysa biz ülkemizde bu tür zor ameliyatlarda çok tecrübeliyiz” dedi.  

Kaynak: milliyet.com.tr



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.