Ultraviyole Işınlar ve Bu Işınların Göze Zararları

Çıplak gözle görülemeyen, farklı dalga boylarındaki morötesi güneş ışınlarına Ultraviyole (UV) ışın denir.

Ultraviyole Işınlar ve Bu Işınların Göze Zararları
10 Ocak 2018 Çarşamba 13:54

Gözlerimizdeki merceklerin, belli başlı ışınları geçirdiği gibi bazı ışınları da geçirmemesi gerekmektedir. Bu ışınlar göz için zararlı olduğu gibi, gözle görülemeyen radyoaktif temelli bileşenlerdir. Bu ışınların ortak ismine ultraviyole ışın denir.

Ultraviyole Işınların Zararları 

Kornea dokusu güneş ışınlarına karşı doğal bir bariyer olma niteliği taşımaktadır. Bu ince doku, gözlerimizi dış etkilerden korur ve UV ışınlarının küçük bir bölümünü emerek absorbe eder. Göz merceği ise göz küresinde bulunur ve retinayı korur.

Bu durum, güneş ışığına korunmadan ve sürekli maruz kaldığımızda gözler için daha da zorlu olur. Bu da güneş ışınlarının gözlerinize zararlı olduğunu göstermektedir. Dokuların bozulmasına yol açan ve yaşlanmalarını hızlandıran UV ışınları göz korneasında yanmalara neden olarak görme bozukluklarına hatta körlüğe bile neden olabilmektedir.
 

Ultraviyole Işınlarından Nasıl Korunulur?

Özellikle yoğun güneşli havalarda uzmanlar dışarı çıkmamayı ve dışarı çıkılması durumunda ise UV korumalı, kaliteli gözlüklerle çıkılmasını öneriyor. Ultraviyole ışınların zararı bünyeye büyük olduğu gibi korunma konusu da bir o kadar kolaydır.

Kaynak: Ensonhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdurrahman sayın - 3 yıl önce
Merhaba iyi çalışmalar dilerim, benim de 3-4 yıldır güneşli havalarda dışarıda olduğumda maximum 15-20 dakika sonra ciddi manada %80 düşüklükte vucut enerji sorunu gözde yorgunluk oluyor, biiznillah nasıl Bi tedavi yöntemi gereklidir