Uğur Optik Akdeniz Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı

Üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri yürütülecek.

Uğur Optik Akdeniz Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzaladı
07 Ağustos 2017 Pazartesi 11:23

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi İş Dünyası ile İş Birliği ve Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKİŞMER TTM) ile Uğur Optik Turizm Makina Yazılım Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

AÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu Odası'nda yapılan protokol imza törenine Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Uğur Optik Genel Müdürü Ercan Turgut, AKİŞMER TTM Merkez Müdürü Doç. Dr. Olgun Kitapcı, AKİŞMER TTM Merkez Müdür Yardımcısı Uzm. Cem Sakarya katıldı. AÜ Rektörlüğünde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, üniversite sanayi işbirliğine dayalı proje faaliyetleri, firma içi proje kültürünü yaygınlaştırma, eşleştirme, fikri mülkiyet hakları, Ar-Ge stratejisi oluşturma ve uygulama, eğitim ve etkinlik organizasyonları konularında ortak çalışmalar yürütülecek.

Prof. Dr. Mustafa Ünal, imzalanan protokolle üniversite sanayi işbirliği konusunda önemli bir adım daha attıklarını ifade etti. Üniversitenin potansiyelinden sektörün, sektörün tecrübesinden de üniversitenin yararlanmasını sağlama konusunda göreve geldiğinden beri ciddi bir yol aldıklarını kaydeden Prof. Dr. Ünal, "Bu işbirlikleri ile yaptığımız pek çok ortak projemiz, Ar-Ge çalışmalarımız var. Yine bu işbirlikleri ile öğrencilerimiz alana çıkarak sahayı görme imkanı buluyor ve tecrübe kazanıyor. Sonuç olarak ortaya koyduğumuz tüm bu çalışmalar üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz için ciddi kazanımlar sağlıyor" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nin bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesinde bu tür işbirliklerinin çok önemli olduğunu söyleyen Uğur Optik Turizm Makina Yazılım Medikal San. ve Tic. Ltd Şti. Genel Müdürü Ercan Turgut ise "Üniversitemizde çok başarılı hocalarımız var. Karşılıklı destek, bilgi paylaşımı ve iletişim içerisinde önemli çalışmalar yürütebiliriz. Bu işbirliğinin hem şehrimize hem de ülkemize faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından tören karşılıklı imzaların atılması ile sona erdi.

Kaynak: hurriyet.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.