Ucuz ise Sevinmeyin, KORKUN

Yasal olmayan kontak lens internet satışlarını önlemek için Optik Gazete Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi başladı...

Ucuz ise Sevinmeyin, KORKUN
05 Mart 2014 Çarşamba 18:00

 

Proje sayfamıza ulaşmak için lütfen tıklayınız ...

 

Optik Gazete Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi, yasal olmadığı halde sürdürülen kontak lens internet satışları hakkında halkımızı uyarmak ve göz sağlıklarını riske atmalarını önlemek üzere 3 Mart 2014 Pazartesi günü itibariyle başlamıştır.
YASADIŞI SATIŞ
Ülkemizde satış ve pazarlaması 5193 sayılı Optisyenlik Kanunu kapsamında, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yönetmelikleri uyarınca yapılan;
• Kontak lenslerin internette satışı yasal değildir.
• Kontak lens satışı reçeteli yapılmalıdır ve bunun için mutlaka kontak lens bilgi ve deneyimi olan göz doktoruna muayene olmak gerekir.
• Kontak lensler yalnızca optik mağazalarda satılabilir.
GÖZ SAĞLIĞI TEHDİT ALTINDA
Bütün bu kanun ve yönetmeliklere rağmen internet sitelerinde satışlar pervasızca devam etmektedir.
• Optik mağazalar sürekli Sağlık Bakanlığı'na bağlı İl Sağlık Müdürlükleri tarafından denetlenmekteyken, internet siteleri tamamen denetimsizdir.
• Internet mağazaları denetlenemediği için ucuz diye düşünerek internet mağazalarından alışveriş yapan kullanıcılar bu yolla sahte, kaçak ve süresi geçmiş kontak lensleri kullanıyor olabilirler.
• Bu ürünler gözde kalıcı hasarlara neden olabilir.
SOSYAL SORUMLULUK ve BİLİNÇLENDİRME PROJESİ
Optik Gazete'nin yürüttüğü Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi kapsamında Opak Lens Deposu Türkiye'nin her yöresinde bir çok optik mağaza ile temasa geçerek, onları projede önemli bir rol oynamaya davet etti.
• Optik Gazete "Ucuz ise Sevinmeyin, Korkun" mesajıyla, sahte, kaçak ya da süresi geçmiş kontak lens alma riski olan kullanıcıların dikkatini çeken ciddi bir reklam kampanyası yürüterek arama motorlarında lens satın almak isteyen kullanıcıları uyarıyor.
• Bu uyarıyla kullanıcıların doğrudan Optik Gazete'nin Sosyal Sorumluluk Projesi bölümüne girerek kontak lenslerini bu sitenin yönlendirmesiyle almaları sağlanıyor.
• Internetten kontak lens satışı yasal olmadığı için kullanıcı bu siteden sadece lens siparişini veriyor ve kendisine en yakın optik mağazayı seçiyor.
• Kullanıcıya bu duyarlılığı gösterdiği için kontak lenslerin yanında hediye solüsyonlar veriliyor.
• Kullanıcının seçtiği kontak lensleri reçetesiyle birlikte optik mağazaya giderek alması için e-posta ve kısa mesaj servisi yoluyla bildirimler yapılıyor.
• Kullanıcı bu yönergelerle kendi seçtiği optik mağazaya giderek, vitrininde "Kontak Lens Sağlık Bakanlığı Onaylı Optisyenlik Müesseselerinden Alınır" mührünü gördüğü optik mağazada ödemesini yaparak lenslerini satın alıyor.
Öncelikle toplumun göz sağlığını korumak, kollamak ve ikincil olarak da internet siteleri tarafından yürütülen haksız ve kanunsuz rekabet ile itibar kaybeden optisyenlik müesseselerinin ortak hak ve menfaatlerini gözetmek amacıyla gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesiyle ilgili ayrıntılı bilgileri Optik Gazete'nin Sosyal Sorumluluk Projesi bölümünden edinebilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan uygunluk görüşü alınarak gerçekleştirilen projenin halkımıza ve optik sektörüne hayırlı olmasını dileriz.

 

 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kaynak göstermeden kopyalamayınız.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.