Türkiye’de Gözlük Kullanımı Düşük!

Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Genel Başkanı Erol Aydoğan, Türkiye'de gözlük kullanımının düşük olduğunu belirtti.

Türkiye’de Gözlük Kullanımı Düşük!
15 Aralık 2015 Salı 09:20

 Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Genel Başkanı Erol Aydoğan, Türkiye'de gerek numaralı gerekse güneş gözlüğü kullanım oranının gelişmiş ülkelere göre düşük seviyelerde olduğunu belirterek, yılda ortalama 6-7 milyon gözlük çerçevesi ve 15-16 milyon gözlük camı satıldığını belirtti.

 Aydoğan, yazılı açıklamasında, Türkiye'deki gözlük kullanımına ilişkin bilgiler verdi. "Ülkemizde gerek numaralı gerekse güneş gözlüğü kullanım oranı gelişmiş ülkelere göre alt sıralarda yer alıyor. Gelişmiş ülkelerde yüzde 60 olan gözlük kullanım oranı ülkemizde yüzde 20'ler seviyesinde" ifadelerini kullanan Aydoğan, Türkiye'de 20 gözlük çerçevesi, 15 de gözlük cam üretimi yapan toplam 35 tesis ve fabrika bulunduğunu bildirdi.

 Türkiye'de yılda ortalama 6-7 milyon gözlük çerçevesi, 15-16 milyon da gözlük camı satıldığını belirten Aydoğan, ülkedeki kontak lens kullanımının da gelişmiş ülkelere oranla çok alt seviyelerde olduğunu ancak bu oranın her geçen yıl hızla arttığını kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.