Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan Tokat Gibi Cevap!

Gözüm Optik adlı optisyenlik müessesesi ile ilgili tatbik edilmesi istenilen idari yaptırımın İstanbul Valiliğince ivedilikle tatbik edilmesi istendi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan Tokat Gibi Cevap!
14 Ağustos 2015 Cuma 09:09


21 Temmuz 2015 tarihinde Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafından kaleme alınan “Biz Adalet İstiyoruz! Kaymakamın Keyfi Davranışları Can Yakıyor” başlıklı yazımızda duyurduğumuz habere cevap Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan geldi.

Optik Gazete okurlarının hatırlayacağı gibi haberimizde yer alan konu yasal olmadığı halde tüm uyarı ve yazılı ihtarlara rağmen  www . lensci . com adıyla internetten satış yapmayı sürdüren Gözüm Optik ile ilgiliydi.

Bu haberde, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Üsküdar ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Gözüm Optik’e birden fazla sayıda ceza-i işlem uygulandığını, ancak bu ceza-i işlemlerin “OLUR”unun alınması için gönderilen mülki amir pozisyonundaki “ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI”nın bu konuda hiç bir aksiyon almadığını aktarmıştık.

Bu haber üzerine konu TİTCK tarafından ele alınmış, incelenmiş ve Hukuk Müşavirliği Görüşü ile birlikte konu İstanbul Valiliği’ne resmi bir yazı ile aktarılmıştır.

Yazıda “Gözüm Optik adlı optisyenlik müessesesinin www.lensci.com adlı web adresinden kontakt lens satışı yapmasının 5193 Sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’un 6’ıncı maddesi hükmüne aykırı olduğu, bu nedenle de Kanun’un 6’ıncı maddesinde zikredilen yasaklar hilafına hareket eden müessese hakkında, yine aynı Kanun’un 15’inci maddesindeki hükmün tatbik edilmesinin il sağlık müdürlüğünden istendiğini, ancak, Üsküdar İlçe Kaymakamlığınca cezai işlemin uygulanmasının bekletildiği ve onaydan imtina edildiği” belirtilmiştir.

Bu açıklamanın ardından TİTCK, Hukuk Müşavirliği Görüşünü bildiren resmi yazıyı da ekleyerek, Gözüm Optik adlı optisyenlik müessesesi ile ilgili tatbik edilmesi istenilen idari yaptırımın İstanbul Valiliğince ivedilikle tatbik edilmesi ve yapılan işlemlerin sonucunu Kuruma bildirilmesi talebinde bulundu.

Görev bilinci, sektörümüzün sorunlarına duyarlı duruşu ve bu hızlı ve etkin çalışması için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na Optik Gazete olarak çok teşekkür ediyor ve ceza-i işlemin en kısa zamanda uygulanmasını, yasalara uygun davranan optisyenlik müesseselerin hakkını yiyerek yasa dışı işlem yapan firmaların daha caydırıcı cezalara tabii tutulmasını diliyoruz.



21 Temmuz 2015 tarihli ''Biz Adalet İstiyoruz'' Başlıklı haberi görmek için tıklayınız...

Hukuk Müşavirliği Görüşünü okumak için tıklayınız...

Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul Valiliği'ne gönderilen yazısını okumak için tıklayınız...



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.