Türkiye'de internet üzerinden alınan lensler yüzünden...

Vatandaşları internet ortamında satılan lensleri almamaları konusunda uyardı.

Türkiye'de internet üzerinden alınan lensler yüzünden...
19 Mayıs 2014 Pazartesi 09:27

 Torbalı'da hizmet veren Durak Optik sahibi Derya Durak, vatandaşları internet ortamında satılan lensleri almamaları konusunda uyardı.

 

Türkiye'de internet üzerinden alınan lensler yüzünden ciddi sağlık surunları yaşandığına dikkati çeken Durak, bu tür lensleri kısa bir sure kullanımında gözlerde batma hissi oluştuğunu, hatta lensin göze yapıştığını kaydetti. Doktorların verdiği ilaçlara rağmen sorunun çözülemediğinin altını çizen Durak, "Verilen ilaçlara rağmen gözdeki yanma hissi geçmez ve gözbebeği üzerinde beyaz bir iltihap tabakası oluşur. Gözdeki yanma ve batma hissinin asıl sebebi mantar enfeksiyonudur ve hatta körlüğe kadar ilerleyen süreçleri vardır" dedi.

 

Yasa gereği lenslerin sadece gözlükçülerde satılabileceğinin altını çizen Durak, şu uyarılarda bulundu: "Gözlükçüler olarak internet üzerinden kontakt lens satışı istemiyoruz. İnternet üzerinden kontakt lens satışını ve reklam tanıtım düzenlemelerini, meslektaşlarımız ve meslek kuruluşlarımız da istemiyor. Kontakt lens, kornea ile temas eden, göz, görme sağlığı açısından, kullanım ve hijyen konusunda, hastanın, gözlükçü tarafından bizatihi enforme edilmesi gerekli bir tıbbi cihazdır. Her ne kadar uygulama hekim tarafından yapılsa da, lensin özelliği, temizlenmesi, makyajla etkileşimi, iyi bilinmeli ve optisyen tarafından kontakt lens kullanıcısına iyi anlatılmalıdır" dedi.

 

Kaynak :  torbaligazetesi.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.