Türk Profesörün Büyük Başarısı

Retina hastalıklarının tedavisi konusunda dünya çapındaki başarısı ile tanınan Prof. Dr. Remzi Avcı, “Gördüğüm ilgi karşısında gurur duyuyorum” dedi.

Türk Profesörün Büyük Başarısı
02 Nisan 2018 Pazartesi 10:29

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra ayrılıp, Bursa'da özel bir göz hastanesi kuran Prof. Dr. Remzi Avcı, Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan Canlı Cerrahi Kongre'sinde sarı noktaya bağlı göz içerisindeki kanaması olan Alman kadın hastayı ameliyat etti. Ameliyat sırasında katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Avcı, "Bu konferans retina konusunda dünya çapında önemli. Burada 12 cerrah hem ameliyat yaptı, hem de soruları yanıtladı. Türkiye'den sadece ben katıldım. Gördüğüm ilgi karşısında gurur duydum" dedi.

Frankfurt Retina Meeting’in, dünyadaki en prestijli ve en geniş katılımlı canlı cerrahi kongrelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Avcı, "Böyle bir kongrede görev almak, akademik ruhu olan her hekimin hayalidir. Canlı cerrahi denmesinin anlamı, deneyimli cerrahların ameliyathanede narkoz altında yaptıkları özellikli ameliyatlar, uydu aracılığı ile anında toplantı salonuna aktarılarak binlerce hekimin ameliyatla ilgili her türlü aşamayı görmeleri ve her türlü soruyu sorup cevap almalarına imkan sağlayan üst düzey bir eğitim toplantısı olmasıdır. Bu kongrede dünyanın değişik ülkelerinden gelen 12 deneyimli cerrah ameliyat yaptı ve salondaki yaklaşık 1500 göz hekimi de bu ameliyatları seyretti. Türkiye'den de ben davet edildim. Ameliyat ettiğim hasta, sarı nokta hastalığına bağlı retina arkasına kanama olması nedeniyle görmesini kaybetmiş 79 yaşında bir kadın hastaydı. Yaptığım ameliyat, genelde her yerde ve her hekim tarafından yapılmayan özellikli bir ameliyat olması nedeniyle oldukça geniş ilgi gördü" diye konuştu.

Ameliyatın bitiminde hekimlerden gelen soruları da cevaplamaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Avcı, gördüğü ilgi karşısında Türk hekimi olarak gurur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Remzi Avcı, Frankfurt Rekita Meeting-2018 Kongresi Başkanı Prof. Eckardt ve toplantının moderatörü Amerikalı göz hekimi Prof. Damico'nun da yaptığı ameliyat sonrası kendisini tebrik ettiğini belirtti.

Bir hayalini daha gerçekleştirdiğini ifade eden Prof. Dr. Avcı, "Bu benim için, daha doğrusu Türk hekimleri için büyük bir prestij. Bu tür ortamlarda şahıslar ve isimlerden daha çok ülke ismi öne çıkıyor. Toplantıya dinleyici olarak katılan Türk hekimlerinin de kayıtsız şartsız desteğini gördüm. Bunun için de kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:  Aydinlik.com.tr
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.