Türk Optisyenler ve Gözlükçüler Oda Birlik Yasası Meclisten Geçti

Bir süredir mecliste görüşülen, optik sektörünün merakla beklediği ‘Oda Birlik Kanunu’ mecliste kabul edildi.

Türk Optisyenler ve Gözlükçüler Oda Birlik Yasası Meclisten Geçti
07 Aralık 2017 Perşembe 09:21

Optisyenlik hakkında kanuna tabi meslek mensupları; mesleki faaliyetlerini geliştirip kolaylaştırmak, meslektaşlar arasında yardımlaşma ve iş birliğini temin etmek, mesleki ahlak ve disiplini düzenleyip korumak üzere kamu kurumu niteliğinde Müstakil Optisyen-Gözlükçüler Odaları ve Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği, TBMM’ de Optisyenlik mesleğinin mahiyetine ve gereklerine uygun olarak 25.01.1956 tarih ve 6643 sayılı Türk Eczacılar Birliği kanunu hükümleri kıyasen uygulanır.” şeklindeki düzenleme ile 06 Aralık 2017 tarihinde kabul edildi.
 
En başta sivil toplum kuruluşlarının ve sektördeki birçok kişinin girişimleriyle 24 sektör temsilcisi, Başbakan Sayın Binali Yıldırım ile T.B.M.M’deki Başbakanlık ofisinde bir araya gelmişti, Sayın Başbakanın vermiş olduğu sözle birlikte hızlanan süreç, oda ve birlik kanununun mecliste kabul edilmesi ile sonuca ulaştı.
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.