Türk Firmasının Ürettiği Lens Dünyada Ses Getirmeye Devam Ediyor!

Dünyada ilk kez tüm mesafelerden görüş sağlayan akrilik katarakt göz içi lensi üretildi, Avrupa’da konuşuluyor.

Türk Firmasının Ürettiği Lens Dünyada Ses Getirmeye Devam Ediyor!
20 Ağustos 2015 Perşembe 11:54

VSY Biotechnology‎’nin Ar Ge Merkezi’nde TUBİTAK ile ortaklaşa geliştirdiği inovatif akrilik katarakt göz içi lensi dünyada ses getirmeye devam ediyor.

Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği (ESCRS) tarafından, İspanya’nın Barcelona kentinde, 5-9 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan XXXIII. ESCRS Kongresi’nde VSY Biotechnology’nin yeni katarakt göz ici lensi Tri-ED için özel bir sempozyum düzenlenecek.

Sempozyum kapsamında‎ alanında isim yapmış, dünyaca ünlü doktorlar olan Hollanda’dan Dr. Michiel Lugar, Belçika’dan Dr. Johan Blanckaert ve Çek Cumhuriyeti’nden Dr. Pavel Stodulka Tri- ED lens kullanım sonuçlarını, deneyimlerini aktaracaklar. “Tri-ED Satellite Meeting” adıyla düzenlenen sempozyum, 7 Eylül 2015 tarihinde, kongrenin düzenlendiği Fira Gran Via’daki 14 No’lu Salonda gerçekleşecek.

Konu hakkında açıklama yapan VSY Biotechnology Yöneticisi Dr. Ercan Varlıbaş; “Geliştirdiğimiz bu teknoloji dünyada bir ilktir. Diğer katarakt lensleri hastaya uzak görüş imkânı tanirken, yakın gözlüğü kullanma gereksinimine yol açıyordu. Oysa Trifokal+EDOF teknolojisinin bir arada bulunduğu, akrilik materyalden ürettiğimiz Acriva Reviol Tri-ED lensi hastaya uygulandığında uzak, yakın ve orta mesafelerin yanı sıra, ara mesafeler de dâhil olmak üzere tüm mesafelerde, sürekli kesintisiz görüş sağlanıyor. Gözlük takma gereksinimi ortadan kalkıyor; bu durum katarakt ameliyatı olan insanlara büyük konfor sağlıyor. Dünyanın dört bir tarafından ilgi gören ve ihracat çalışmaları hızla devam eden bu özel göz içi lenslerimiz için ESCRS’nin özel bir oturum açması bizim için gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: istanbulajansi.com



İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.