TOOMD Genel Sekreteri Erol Aydoğan’dan genç optisyenlere çağrı

TOOMD Genel Sekreteri Erol Aydoğan, henüz optisyenlik eğitimi alan öğrencilere ve optisyenlere derneğe katılım çağrısında bulundu.

TOOMD Genel Sekreteri Erol Aydoğan’dan genç optisyenlere çağrı
05 Eylül 2014 Cuma 08:20

 

TOOMD Genel Sekreteri Erol Aydoğan, optisyen meslektaşlarına ve henüz optisyenlik eğitimi alan öğrencilere Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneğine katılım davetinde bulundu.

Erdoğan’ın davet çağrısı şu şekilde:

“Sayın meslektaşlarımız ve Sevgili Optisyenlik Bölümü Öğrencileri


Henüz Optisyenlik bölümü okuyan meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz Derneğimize "Fahri Üye" olabilirler. Fahri üyeler; Derneğin tüm çalışmalarına katılabilir, komisyonlarda ( SUT Komisyonları, Mesul Müdür Komisyonu, Akademi ) yer alır, üniversitelerdeki öğrenciler gruplar halinde Dernek adına çalışmalar yapabilir, aidat yükümlülükleri yoktur ve Gençlik Komisyonuna üye olabilirler.

(Gençlik Komisyonu; Üniversitelerimizde eğitim görnç meslektaşlarımız ie TOOMD arasında iletişimi sağlar. Gençlik komisyonlarının asıl görevi okul yıllarında mesleki aidiyet duygusunu kazandırmaktır. Mezun olduktan sonra iş hayatında. Mesleğinin bir STK olduğunu görev ve sorumluluklarını, meslek etik kurallarını, dentolojiye uygun hareket etmesinin gerekliliğini aktamaktır. Ayrıca komisyon üniversitelerde eğitim gören genç meslektaşlarımızın STK ile ortak projeler geliştirmesi, uygulama için STK larla birlikte ortak payda oluşturur. Üniversitelerde genç meslektaşlarımızın staj programlarını organize eder.)

Konfederasyon, Federasyon ve Dernek Yönetim Kurullarımız Mesleğimizin bir sağlık mesleği olması nedeni ile görev ve yetkilerimizin kanun, yönetmelik ve mevzuat hükümleri çerçevesinde belirlenmesinde, Gözlükçü/Optisyen meslektaşlarımız ve Türkiye’deki 38 (18 Devlet, 20 Vakıf) üniversitede eğitim gören genç Optisyen adaylarımızın müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetleri kolaylaştırmak, mesleğimizin standartlarını yükselterek gelişimini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde güveni hâkim kılmak üzere yapılan tüm düzenlemeler mesleki disiplinin tesis edilmesi ve faaliyet gösteren 5570 meslektaşımız için, gönüllülük esası ile iş yapan mesleki temsil organlarına üye olmak ve çalışmalarına katılmak mesleki bir gerekliliktir düşüncesindeyiz.”


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.