TİTCK, Tıbbi Cihazlar ve Kozmetik Ürünlerde Denetim Sonuçlarını Açıkladı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünlerde 2016 yılı ilk 3 ayı (Ocak - Mart) denetim verilerini açıkladı.

TİTCK, Tıbbi Cihazlar ve Kozmetik Ürünlerde Denetim Sonuçlarını Açıkladı
12 Mayıs 2016 Perşembe 14:02

 Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünlerde 2016 yılı ilk 3 ayı (Ocak - Mart) denetim verilerini açıkladı.

Tıbbi cihazlarda, denetlenen 573 ürünün 267'si uygunsuz, 30'u ise güvensiz bulundu. Bu ürünlerin arasında; şırınga, alçılı sargı, nem adaptörü, pamuk mendil, idrar torbası, IV Kanül Enjeksiyon gibi ürünler de yer alıyor.

Kozmetik ürünlerde ise denetlenen 366 üründen 170'i teknik düzenlemeye aykırı ve 138'i ise güvensiz ürün olarak değerlendirildi. Bu ürünlerin arasında; pişik önleyici krem, gece ve gündüz kremi, mask, parfüm, maskara gibi ürünler yer alıyor.

Denetlenen tıbbi cihazlar duyurusu

Kurumumuz Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı,  Tıbbi Cihaz Denetim Dairesince yürütülen tıbbi cihaz denetimleri kapsamında, 2016 yılının ilk çeyreğinde (Ocak-Şubat-Mart) gerçekleştirilen denetimlerde, piyasaya arz edilmiş teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilmiş olup bu ürünlere ilişkin idari yaptırımlar uygulanmıştır.

Gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine ilişkin veriler aşağıda yer almakta olup, güvensiz ürünlere dair bilgiler ekte paylaşılmaktadır.

  • Denetlenen ürün sayısı: 573
  • Uygunsuz ürün sayısı: 267
  • Güvensiz ürün sayısı: 30
  • Güvensizlik gerekçesi ile uygulanan toplam para cezası: 531.000 TL
  • Toplam para cezası: 531.000 TL

2016 ilk 3 ay dönemi güvensiz tıbbi cihazlar listesi için tıklayınız

Denetlenen kozmetik ürünler duyurusu

Kurumumuz Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı Kozmetik Denetim Daire Başkanlığı tarafından 2016 yılı ilk üç aylık dönem (Ocak-Şubat-Mart) toplamında kozmetik ürünler piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilmiş olup bu ürünlere idari yaptırımlar (idari para cezası, geri çekme, imha iş ve işlemleri) uygulanmıştır.

Tespit edilen güvensiz ürünlere yönelik firma adı, ürün/marka, seri/lot numarası, ürünün menşei ve uygulanan yaptırımları içeren ayrıntılı liste ekte yer almaktadır.

  • Denetlenen kozmetik ürün sayısı: 366
  • Teknik düzenlemeye aykırı ürün sayısı: 170
  • Güvensiz ürün sayısı: 138
  • Teknik düzenlemeye aykırılık gerekçesi ile uygulanan para cezası: 119.663 TL
  • Güvensizlik gerekçesi ile uygulanan toplam para cezası: 90.000 TL
  • Mevzuat çerçevesinde verilen diğer para cezası: 70.000 TL
  • Toplam para cezası: 279.663 TL

2016 ilk 3 ay dönemi güvensiz kozmetik ürünler listesi için tıklayınız

Kaynak: eczaciyiz.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.