Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Hk.

Adana Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nden Adana Eczaneler Odasına gelen bildiriye göre tıbbi cihazların gazete, radyo, televizyon, telefon aracılığıyla veya internet üzerinden satışı yapılamaz hükmü vurgulandı.

Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Hk.
24 Ağustos 2016 Çarşamba 15:54

Yönetmeliğin 26. maddesinin 4.fıkrası "Ek-3'te yer alan cihazlar dışında kalan tıbbi cihazların GAZETE, RADYO,TELEVİZYON,TELEFON aracılığıyla yada KAPIDAN veya İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞI YAPILAMAZ" hükmü sevk olunmuştur .
Dolayısı ile ;

5193 Optisyenlik Hakkında Kanununa göre, gözlük camları, gözlük çerçeveleri, renkli ve numaralı kontak lensler, IOL, teleskopik gözlükler hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satışına izin verilen ilaç ve tedavi kapsamında değerlendirilen geri ödeme kapsamında tıbbi cihazdır. Optik ürünlerin; internet ve başkaca bir elektronik ortamda satışı ve reklamı yasaktır.



Taylan KÜÇÜKER

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu bşk

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 8 yıl önce
Atasun reklamlarına neden yaptırım uygulanamıyor...