Tarihi Geçmiş Makyaj Malzemesi Kullanan Kadın 3 yıl İçinde Tamamen Kör Olacak

Avustralyalı kadın, son kullanma tarihi geçmiş, 20 yıllık makyaj malzemesini kullanınca gözü enfeksiyon kaptı. Doktorlar, talihsiz kadının 3 yıl içinde tamamen kör olmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

Tarihi Geçmiş Makyaj Malzemesi Kullanan Kadın 3 yıl İçinde Tamamen Kör Olacak
24 Temmuz 2018 Salı 09:45

Avustralya'nın Adelaide şehrinde yaşayan Shirley Potter, makyaj çantasında bulduğu 20 yıllık bir maskarayı kullanarak dışarı çıktı. Akşam eve döndüğünde gözünde yanma ve ağrı hissetmeye başlayan kadın, makyajını silerek uyudu. Sabah uyandığında daha şiddetli bir ağrı ve gözlerinde aşırı şişlik hisseden kadın, sıkıntılarından kurtulamayınca günler sonra doktora gitti.
 
3 Yıl İçinde Tamamen Kör Olacak

Gözünün enfeksiyon kaptığı tespit edilen kadında görme kaybı oluşmaya başlamıştı. Doktorlar yaptıkları tetkiklerde, gözlerde kalıcı hasar oluştuğunu ve en geç 3 yıl içinde tamamen kör olacağını Potter'a söyledi.
 
Maskara Enfeksiyona Yol Açtı

Doktorlara durumu anlattığında enfeksiyona sebep olan durumun, tarihi yıllar önce geçmiş olan maskaradan kaynaklandığını öğrenen Potter'ın dünyası başına yıkıldı.
 
Makyaj Malzemelerinde Son Kullanma Tarihine Dikkat!

Avustralya basınında geniş yer bulan olay sonrası uzmanlar uyarılarda bulundu. Makyaj malzemelerinin son kullanma tarihinin göz ardı edilmemesini söyleyen Dr. Sally Nolan, aksi halde ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini söyledi.

Nolan göz bölgesinde kullanılan ürünlerde daha da hassas olunması gerektiğini ifade ederken, ürünleri 3-6 aydan fazla kullanılmamasına dikkat çekti.

Kaynak: Haberler.com
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.