Takma Kirpikler Gözleri Tehdit Ediyor!

Son yıllarda revaçta olan takma kirpikler, birçok kadının tercihi haline geldi. Fakat bu takma kirpikler, göz sağlığını tehdit ediyor.

Takma Kirpikler Gözleri Tehdit Ediyor!
20 Ocak 2018 Cumartesi 11:00

Doğuştan uzun ve kıvrık kirpiklere sahip olmak bir şanstır lakin çoğunluğun kirpikleri kısa ve seyrektir. Hal böyle olunca da çeşit çeşit kirpikler takarak bazı yöntemlerle bu sorun çözülmeye çalışılır. Takma kirpikler; göz üzerine yapıştırılarak, ipek kirpik denilen kirpik üzerlerine tek tek uygulanarak ve yine yapıştırılarak uygulanıyor. Ancak bu teknikler; geçici bir kirpik güzelliği sağlarken aynı zamanda var olan kirpiklere de kalıcı zarar veriyor.

Takma Kirpiğin Zararları

1) Takma kirpikelr, kirpiklerin toz tutmasına sebep oluyor.
2) Kendi kirpiklerinizin dökülmesine, daha geç çıkmasına ve zayıflamasına yol açıyor.
3) Takma kirpikleri tutturmak için kullanılan kimyasal yapıştırıcılar gözlere zarar verip, hasara yol açabiliyor.

Bu yüzden uzmanlar, takma kirpikleri kesinlikle tavsiye etmiyor. Özellikle sık kullanan kişiler kısa bir süre güzel kirpiklere sahip olurken, kalıcı olarak kirpiklerine zarar veriyor. Takma kirpik kullananlarda, göz kuruluğu ve alerjik durumlara da sıkça rastlanıyor.

Takma kirpik kullanmak yerine, doğal bakım yağları ile kirpiklerinizi güçlendirmek ve bakım yapmak daha sağlıklı bir yöntem.

Kaynak: Gecce.com 




 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.