Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Şikayet Üzerine Durduruldu

Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Şikayet Üzerine Durduruldu  

Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi Şikayet Üzerine Durduruldu
02 Şubat 2014 Pazar 14:00


Bu mücadelenin amacı kesinlikle ticari değil, halkın sağlığı idi...

 

Yasal olmayan ve internet üzerinden online satış yapan sitelere karşı mücadele etmek amacıyla başlattığımız Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projemizi maalesef şikayet üzerine yayından kaldırmış bulunuyoruz.

 

Bu mücadelenin amacı kesinlikle ticari değil, halkın sağlığı idi. Çünkü optik mağazalar İl Sağlık Müdürlükleri tarafından sürekli denetlenirken, internetten online satış yapan siteler kontak lens satışını tamamen denetimsiz bir ortamda gerçekleştirmektedirler. Bu yolla hastalar (kontak lens kullanıcıları) ucuz diye internet sitelerinden online alışveriş yaparken sahte, kaçak ve süresi geçmiş kontak lensleri satın alıyor olabilirler. Bu saptama da bir yılda internet üzerinden alışveriş yapan 160Bin kişinin göz sağlığının tehdit altında olduğunu göstermektedir. Ayrıca yasal çerçevede hizmet veren optik mağazaların ciro kaybı yılda 15 Milyon Türk Lirası civarındadır.

 

Bu haksız ve yasal olmayan durumla mücadele için Nisan ayında hayata geçirilen Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi, arama motorları üzerinden reklam yatırımı yapılarak kontak lens satın almak isteyen kullanıcıları Optik Gazete'de bilgilendirmek ve istediği ürünü kendisine en yakın optik mağazadan satın almasını sağlamak üzere kurgulanmıştı. Yapılan asılsız şikayet üzerine yayından kaldırılma kararı alınmıştır. Bu asılsız şikayetin de takipçisi olacağız.

 

Aynı mücadele kapsamında, hepsiburada.com, gittigidiyor.com, sahibinden.com gibi birçok bilinen ve itibarlı internet sitesi uyarılarımızı dikkate alarak kontak lens satışlarını sayfalarından kaldırmışlardır. Kendilerine yasalara olan saygılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

Bu girişimin yanı sıra yasal yoldan mücadele için yetkili birimlere gerekli başvurular yapılmıştır.

 

• İnternetten online satış yapan sitelerin yasal olmayan bu faaliyetlerini durdurmak için yapılan mücadeleyi daha etkin kılmak ve yaygınlaştırmak üzere Türkiye'deki tüm optik dernekleri bilgilendirilmiş ve STK olarak topluca hareket etmek üzere göreve çağrılmıştır.

 

• Türkiye genelinde 4000 adet optisyenlik kurumunun temsilcilerinden imza toplanarak, internet üzerinden online kontak lens satışı yapan sitelerin kapatılmasına ilişkin ortak istek dile getirilmiş ve Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmiştir.

 

• Yasal olmadığı halde internetten online kontak lens satışına devam eden sitelerin kapatılması için dilekçeler hazırlanarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) iletilmiştir.

 

Bu başvurularımızın dikkate alınarak, internetten yasa dışı online kontak lens satışı sitelerin kapatılarak en kısa zamanda halk sağlığı üzerindeki tehdidin ortadan kaldırılmasını umuyoruz.

 

Opak Lens olarak bu mücadeleye samimi olarak inanan ve ticari bir kazanç gütmeden projede yer alan tüm optik mağazalara, çalışma sırasında gösterdikleri iyi niyet ve dayanışma için teşekkür ediyoruz.

 

H. Erol Harbi
Opak Lens A.Ş.
Yönetim Kurulu Başkanı

 

 

İnternetten Kontak Lens Almak Doğru Değildir

 

Sağlık Bakanlığı’nın 5193 sayılı optisyenlik kanunu uyarınca: İnternet siteleri optisyenlik müessesesi değildir ve internet üzerinden kontak lens satışı, işletmenin optisyenlik müesesesi belgesi dahi olsa yasaktır.

İnternetten Kontak Lens Alarak Sağlığınızı Tehlikeye Atıyor Olabilirsiniz.

İnternetten ucuz kontak lens aldığınızı düşünürken sahte, kaçak ya da süresi geçmiş lens alıyor olabilirsiniz. Çünkü yasal olmayan internet sitelerinin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmesi mümkün değildir. Ve internet satışlarıyla birlikte son zamanlarda artan sahte, kaçak ve kullanım süresi geçmiş lens ve solüsyonlar göz sağlığı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Gözünüzü Gözden Çıkarmayın, Ucuz Diye İnternetten Lens Almayın.

Kontak lens sadece Sağlık Bakanlığı onaylı optisyenlik müessesesinden alınmalıdır.

Bu kapsamda toplumun göz sağlığını korumak ve kollamak amacıyla Optik Gazete olarak biz, Opak Lens Deposu’nun Türkiye genelindeki 18 şubesi ile beraber “Sosyal Sorumluluk ve Bilinçlendirme Projesi” çerçevesinde “Kontak Lens” Sağlık Bakanlığı Onaylı Optisyenlik Müessesinden Alınır sloganı ile bir proje başlattık

Bu sitede yayınladığımız uygun fiyatlarla, sizi, size en yakın optisyenlik müessesesine yönlendirerek kontak lenslerinizi optisyenlik müesseselerinden (optik mağazadan) almanızı sağlıyoruz.

Lütfen internetten kontak lens alarak göz sağlığınızı tehlikeye atmayınız. Lenslerinizi istediğiniz adette seçip listeleyerek, size en yakın optik mağazayı bulup işleminizi tamamlayınız. Sizi hemen arayıp listelediğiniz lenslerin teslimatı hakkında bilgi vereceğiz. Ardından tek yapacağınız gidip optik mağazadan teslim almanız olacaktır.

Gözünüzün değerini bilin, sahte, kaçak ya da süresi geçmiş lens kullanma riskinden korunmak için kontak lensinizi optisyenlik müesseselerinden alın.


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.