Soruyorum. Yanlış bunun neresinde?

Tüm dostlara "Eleştiren Dostlara " da Selam olsun. İlker Ayaz

Soruyorum. Yanlış bunun neresinde?
30 Ocak 2014 Perşembe 04:00

 25 Yıllık Meslek hayatımı acısı ile tatlısı ile geride bıraktığım o günlerde, Mesleğimizin içinde bulunduğu sıkıntıların geçmişten günümüze değişmeden devam ettiğini gözlemlemekteyim. Temsilcilerimiz bu güne kadar mücadelelerinde geri adım atmamış çoğunluğun menfaatleri doğrultusunda hep doğrulardan yana olmuşlar, olmaya da devam edeceklerdir. Ancak istesek de istemesek de azınlık olarak gördüğümüz çıkar çevreleri kendi doğrularını empoze etmişler, Maddi kaynaklarını sonuna kadar kullanan güçlü sermaye birlikleri ticari faaliyetlerini engelleyecek tüm Kanun ve Yönetmelikleri kendilerine göre yorumlamış, bizleri de fakir edebiyatı yapmakla suçlamışlardır.


Bugün reklam serbestliğini savunmak halk sağlığının, kamu menfaatinin, Türk Gözlükçülüğü'nün, hangi menfaati ile örtüşmektedir.
Soruyorum?

 

Meslek gelişiminden, AB uyum yasaları, mesleklerin serbest dolaşımı maskesi arkasında bahsedilen fiyat rekabetinin, Reklamların ülkemiz gözlükçülüğüne ne menfaati olur anlamak mümkün değil. Aslında en acı olanı Kalbinden/ Ruhundan gelen sese kulak vermeyip nefsinin mahkumu olmuş dünün dostları bugünün menfaat ve çıkar çevrelerinin destekçileri olan, savunduğunun yanlış olduğunu bile bile bunu kendine bile itiraf etmeyen yada edemeyen Meslektaşlarımızın tutumudur.

 

Daha da vahim olanı hiç savunmadığımız halde ülkemize, halk sağlığına zarar vereceğini düşündüğümüz Optometri, gittiğimiz her üniversitede, her toplantıda defalarca ülkemiz için ugun olmadığını, uygulanan ülkelerde körlük oranının arttığını WCO verilerine göre optometrinin olduğu ülkelerde kalıcı körlük %79 larda olduğunu, Optometristlerin bir hekim olmadığını, göz hastalıkları uzmanının sadece refraksiyon ölçümü yapmadığını, hastanın diğer muayenelerini de gerçekleştirerek ilerde olası kronik bir hastalığın önüne geçildiğini defalarca anlattık, anlatmaya devam edeceğiz. Ülkemize uygun olmadığını her ortamda üstüne basa basa anlattığımız OPTOMETRİ' nin savunucusu olmadığımızı anlatamadık.

 

Bu güne kadar yazı yazmamamız yada açıklama yapmamamız bazıları tarafından mesleki faaliyetlerde çalışmadığımız anlamında yorumlandığını üzülerek duyuyor ve okuyoruz. Uzun süredir bir onur olarak taşıdıkları üyeliklerini abilerinin emir komutaları ile ayrılacak kadar mesleki aklın tecellisinden imtina edenler ile Resmi internet sitemizden yayınladığımız kamu kurum ve kuruluşları, bürokrat, teknotrat görüşmelerimiz, üniversite ziyaretlerimiz, il-ilçe sağlık müdürlükleri ziyaretlerini, meslekiçi eğitimlerimiz, sivil toplum kuruluşu toplantılarımızı ve paylaştığımız fotoğraflarımızı da turistik gezi olarak adlandırdılar.

Değerli meslektaşlarım,

 

Türkiye'yi karış karış birlikte adımlayalım mesleki doğrularımızı tüm meslektaşlara , Optisyen adaylarımıza anlatalım, sizlerde eşlerinizden, çocuklarınız dan , ekmek paranız dükkanlarınızdan çok sevdiğinizi söylediğiniz mesleğiniz için vakit ayırın bizlere omuz verin mesleğimizin geleceğini birlikte inşa edelim

 

Bu mücadelemizde tüm dostların ve meslektaşların desteğine ve katkısına ihtiyacımız var. Eleştirinin de bizleri doğru yola sevk edeceğine inanıyor, kişilik haklarımıza saldırmayan, çözüm önerileri ile birlikte yapılan tüm eleştirileri saygı ile karşıladığımızı herkesin bilmesini istiyorum.


Şunu söylemek, yazmak bize asla zul gelmemektedir. Bilakis açıkça gururla her platformda tekrarlaya biliriz.

 

- Reklam ve haksız rekabete sebep verecek, halk sağlığını tehdirt edecek olan tüm uygulamaların karşısındayız.
- Yapılan kampanyaların mesleğimizin saygınlığına ve meslektaşlarımıza zarar verdiğini düşünüyoruz.
- İnternet den e-ticaret marifeti ile satılan lens, çerçeve vb optik ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiği, internetin bir optisyenlik müessesesi olmadığı için bu konuda tüm enerjimizle mücadele ediyoruz.
- OPTOMETRİ nin ülkemiz koşullarına uygun olmadığını düşünüyor. Destekçilerinin de şahsi ticari endişeleri için düşündüklerine inanıyoruz.
- Eski saygınlığımızı kazanmak için elimizden gelen tüm enerjimizi sarf ederek mücadele etmemiz gerektiğine inanıyoruz .
- Karşı olduğumuz uygulamalara sadece karşı olmak için değil, Gerekçeleri ve halk sağlığını tehdit ettiği için karşı duruyoruz.
- Tedarikçiler, Gözlükçü –Optisyen meslektaşlarımız, ayrıca Tüm gözlükçü çalışanları aileleri ile birlikte aynı Gemide olduğumuz gerçeğinin unutulmamasını alınan her başarının bizleri etkilediği gibi yapılan her hatanın tamamımızı etkileyeceğinin farkında olarak çalışmalarımızı maksimum hassasiyetle yaptığımızın bilinmesini istiyorum

Birilerinin bizim için her söylediğine koşulsuz itibar eden dostlar. Her hafta olağan MYK toplantılarımıza katılın, katkı sunun, eleştirin. Bilin ki haksız yere anlamadan, dinlemeden, araştırmadan yaptığınız her eleştiri bizlere değil mesleğe zarar veriyor.
Kendimce düşüncelerimi sizler ile paylaşmak istedim.

 

ALLAH, KİMSEYİ YANLIŞI SAVUNACAK KADAR CAHİL, DOĞRUYU İNKÂR EDECEK KADAR DA NANKÖR YAPMASIN...!!!

 

Tüm dostlara "Eleştiren Dostlara " da Selam olsun....

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu
Genel Sekreteri
İlker AYAZ


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.