Sivas OSB'de üretilen göz içi katarakt lensler, 50 ülkeye satılıyor.

Yıllık 400 bin adet üretim yapılıyor

Sivas OSB'de üretilen göz içi katarakt lensler, 50 ülkeye satılıyor.
08 Temmuz 2016 Cuma 09:59

Sivas'ta faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk lens fabrikasında üretilen göz içi katarakt lensler, 50 ülkeye ihraç ediliyor.

Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Anadolu Tıp Teknolojileri firmasında, 2005 yılından bu yana göz içi katarakt ve kontakt lens üretiliyor.

Yıllık 400 bin adet üretim yapılan firma, ürünlerini iç pazarda ve Hollanda merkezli bir firmayla yaptığı anlaşmayla dış pazarda satışa sunuyor.

Fabrikanın üretim müdürü Muhammed Nalbant, AA muhabirine, fabrikanın 2003 yılında kurulduğunu, 2005 yılında üretime başlandığını, yurt içi ve yurt dışına satış yaptıklarını belirtti.

Fabrika olarak 2013 yılında yurt dışından Bausch Lomb firmasıyla anlaştıklarını ve fason üretim sözleşmesi dahilinde ürettikleri bütün ürünleri bu firmaya verdiklerini anlatan Nalbant, "Bu firma ise Hollanda merkezinden tüm dünyaya dağıtım yapıyor, lenslerimizi 50 ülkeye ihraç ediyor. Güney Amerika, Uzakdoğu, Afrika ve Avrupa'nın çoğu ülkesi ürünlerimizi kullanıyor. Ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde müşterilerimize ulaştırılmakta. Ürünlerimize en çok Almanya, Fransa, Hollanda, İran, İspanya, Danimarka ve Belçika rağbet gösteriyor.'' diye konuştu.

Nalbant, fabrikalarında Siferik Monofokal, Asferik Monofokal, Multifokal ve Kontakt lens ürettiklerini söyledi.

400 bin lens üretim kapasitesi

Yüzde 100 yerli üretimde son teknolojiyi kullandıklarını ifade eden Nalbant, şunları kaydetti:

"Laboratuvarımızda yılda yaklaşık 400 bin adet lens üretim kapasitesine sahibiz. Ana üretimimiz katarakt lens, katarakt ameliyatlarında kullanılan ve göz merceği yerine geçebilen medikal cihazlar. Dört farklı renkte üretimimiz var."

Kaynak:aa.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.