SGK ile Anlaşmalı Optikçiler Vatandaşın Talebini Karşılamak Zorunda

"Vatandaşa sağlıklı bir şekilde hizmet verilemedi ve suiistimaller yaşandığı ortaya çıkıyor”

SGK ile Anlaşmalı Optikçiler Vatandaşın Talebini Karşılamak Zorunda
21 Haziran 2016 Salı 12:50

Gözlükçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Birimoğlu, “Optisyenlik müesseselerinin SGK ile anlaşmaları olduğu müddetçe vatandaşlarımıza SGK gözlükleri vermiyorum deme şansları yoktur” dedi. 

Gaziantep Optisyen Gözlükçüler Eski Dernek Başkanı ve Ege Optisyenler Gözlükçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Birimoğlu, “Maalesef ülkemizde mesul müdürlük kavramı çıktıktan sonra iş yeri sahibi ayrı, mesul müdür ayrı mevzuatlar ve gerekli prosedürler yerine getirtildikten sonra yapılan mesleki faaliyetlerde halkımıza, vatandaşa sağlıklı bir şekilde hizmet verilemedi ve suiistimaller yaşandığı ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu. 

Eczacılarda işyeri sahibi ve mesul müdür aynı kişiler olduğu için daha sağlıklı bir mesleki faaliyet gösterilebildiğini dile getiren Kamil Birimoğlu, “Geçmiş dönemde optisyenlik okulları öncesi yeni gözlükçülük ruhsatnamesine sahip olan kişiler mesul müdür olarak bir iş yerinde faaliyetlerini gösteriyorlar. Meslekten anlamayan kişilerle biraraya gelerek işyeri sahibi mesul müdür prosedürünü uygulayarak mesleki faaliyetlerini sürdürüyor. Bunun da sıkıntıları Türkiye’de bir kanayan yara haline gelmiştir. Onun için vatandaşlarımız bu konuda bu tür iş yeri sahibi ayrı, mesul müdür ayrı olan yerlerden sağlıklı bir şekilde hizmet alamamaktadırlar. Tabi bu herkes için geçerli değil” şeklinde açıklama yaptı.

Hiçbir doktor sen özel gözlük alacaksın demez
Hiç bir doktorun reçeteye, ‘sen özel para vererek gözlük alacaksın’ yazmadığını söyleyen Kamil Birimoğlu, “Doktor önerebilir, tavsiye edebilir. Ama asla reçeteye sen özel al demez, diyemez. Şimdi devletin verdiği bir limit vardır. Devlet 3 yılda bir 35 lira artı KDV ödeme yapar. Hasta istediği ve dilediği marka çerçeve ve camı alabilir. Ama devletin verdiği limit haricinde farkını öder gözlüğünü alır” dedi. 
Biz devletin verdiği gözlüğü veremiyoruz diyemez

Birimoğlu, “Eğer SGK ile anlaşmanız yoksa ‘biz devletin verdiği gözlüğü vermiyoruz’ diyebilirsiniz. Ama anlaşmanız varsa biz devletin verdiği gözlüğü vermiyoruz diyemezsiniz öyle bir şansınız yok “ diye açıklama yaptı.

Kaynak:sirinnar.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mesut Bahtiyar Şahin - 8 yıl önce
Devlet gözlük vermiyor beyefendi.... Devletin verdiği gözlük diye de bir şey yok...Destekleme anlamında katkı sağlıyor devlet...Sayenizde, sektörümüze "Kurum Gözlüğü" kavramını soktunuz...Optisyenlik müesseseleri reçete peşinde koşan işletmeler haline geldi....Yazık
Avatar
Hamit - 8 yıl önce
Kaldıralım o halde mesul Müdürlüğü mesleği bizler yapalım daha kaliteli olmasi için
Avatar
kahraman özel - 8 yıl önce
Devletin Gözlük camı ve çerçeve fabrikasımı var gözlükçü versin