SGK'dan bir ilk!

'webphone-internet telefonu' uygulamasını hayata geçirdi.

SGK'dan bir ilk!
14 Mayıs 2014 Çarşamba 09:23

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'de ilk kez, ücretsiz uygulamayla çağrı merkezi ve 'webphone-internet telefonu' uygulamasını hayata geçirdi.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü, Türkiye'de ilk kez vatandaşların iş ve işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla çağrı merkezi ve 'webphone-internet telefonu' uygulamasını hayata geçirdi. SGK İl Müdürü Selim Erol, ücretsiz uygulamayla vatandaşların dünyanın her yerinden SGK'ya ulaşabileceğini belirtti.

 

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol ve birim müdürleri, 12-18 Mayıs günleri arasında düzenlenecek Sosyal Güvenlik Haftası ile ilgili düzenledikleri basın toplantısında, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Antalya'da vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için çok sayıda ilçede yapılanmayı tamamladıklarını dile getiren Selim Erol, göçe bağlı nüfus artışının hızlı yaşandığı kentte sigortalı sayısının da her geçen gün arttığını, hızlı büyümeyle birlikte yeni bir sosyal güvenlik kampüsü ihtiyacının ortaya çıktığını ve bu yöndeki planlamalarının sürdüğünü anlattı.

 

OTOMASYONLA İŞLEMLER DAHA HIZLI


Kurum olarak vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek amacıyla rutin hizmetlerin yanı sıra yeni uygulamaları da hayata geçirdiklerine işaret eden Selim Erol, Türkiye'de ilk defa tüm işlemlerin otomasyon programına kaydedilerek vatandaşların hizmetine sunulduğunu kaydetti. Erol, internet üzerinden çalışan bu hizmette vatandaşların TC kimlik veya sicil numarası ile sisteme giriş yaparak, işlemlerinin hangi aşamada olduğu, sonuçlanıp sonuçlanmadığı konusunda bilgi sahibi olabileceklerini belirtti.

 

ÇAĞRI MERKEZİNİ KURDUK


Günlük olarak 5 binden fazla vatandaşın bire bir, 12 binden fazla kişinin de telefonla merkeze ulaşmaya çalıştığını aktaran Selim Erol, zaman ve emek kaybının önüne geçebilmek için Türkiye'de ilk defa 'çağrı merkezi' kurduklarını anlattı. İl Müdürlüğü'ne gelen çağrıların bu merkez aracılığıyla süzülerek cevaplandığını ve vatandaşın bilgiye doğrudan ulaşmasının sağlandığını aktaran Erol, 6 personelin görev yaptığı çağrı merkezine 0242 310 46 46 numaralı telefondan ulaşılabileceğini söyledi.

 

TÜRKİYE'DE ÖRNEĞİ YOK


Antalya'da özellikle yurtdışı borçlanma işlemlerinin yoğun olmasını göz önüne alarak çağrı merkezine Türkiye'de başka bir örneği olmayan 'webphone-internet telefonu' uygulamasını da eklediklerine dikkati çeken Selim Erol, 'www.antalyasgk.gov.tr' internet sayfası üzerinden hizmet veren webphone uygulamasıyla dünyanın her yerinden ücretsiz şekilde vatandaşın SGK İl Müdürlüğü'ne ulaşabileceğini kaydetti.

 

Kaynak : turkiyegazetesi.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.