"Sektörümüzde konuşulması, tartışılması tepkilere yol açmıştır."

"Hangi ürünlerin hazır olarak satılmasının gündem olacağını endişe içinde seyretmekteyiz. "

"Sektörümüzde konuşulması, tartışılması tepkilere yol açmıştır."
28 Haziran 2014 Cumartesi 11:33

 

                                                                                               MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU


Sayın meslektaşlarımız,


Son zamanlarda hazır okuma gözlüklerinin sektörel haber sayfalarımızda yer aldığını ve uzun uzadıya anlatıldığını görüyoruz.


Biz Optisyenlik Müesseseleri T.C. Sağlık Bakanlığından Ruhsatlandırılmış ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen, kanunen fertlerin ve toplumun sağlığının korunması emredilen Optisyenlik Müesseseleri olarak, Toplum sağlığını hiçe sayarak, ülkemize ne yollarla girdiğini bilmediğimiz ve herhangi bir kontrolden geçmeyen bu ürünlerin (hazır okuma gözlüklerinin)sektörümüzde konuşulması, tartışılması ve herhangi bir şekilde gündeme getirilmesi Sektör temsilcilerini üzmüş, meslektaşlarımızda da tepkilere yol açmıştır.


Güneş Gözlüğü gibi toplum sağlığını ilgilendiren bir ürünü, T.C. Sağlık Bakanlığından Ruhsatlandırılmış ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen Optisyenlik Müesseselerinde satılması için çalıştığımız bu günlerde, sektörümüzün içinden bu ürünlerin gündeme getirilmesi ve arkasından nelerin geleceği veya hangi ürünlerin hazır olarak satılmasının gündem olacağını endişe içinde seyretmekteyiz.


Diğer taraftan, bahse konu olan ürünlerin yasal olarak Optisyenlik müessesesinde, Eczanelerde ve Ticari faaliyette bulunan hiçbir yerde satışı yasal değildir.


Bu ürünleri uzakdoğuda ve atık malzemelerden yapıldığı ve başta göz olmak üzere, cilt sağlığı dahil tüm vücudumuza zararlı olduğu bilinmekte ve bu konuda uzman raporları bulunmaktadır.


Sosyal Güvenlik Kurumu, bu ürünlerin reçete karşılığı verilmesini kabul etmemekte ve ceza/fesih uygulamaktadır.


Bu gündemlerin Sağlık mesleği icracıları olan Optisyenlik Müesseseleri tarafından dikkate alınmamasını önerir iyi çalışmalar dilerim.

 

Erol AYDOĞAN


GENEL SEKRETER


TÜRKİYE OPTİK VE OPTOMETRİK MESLEKLER DERNEĞİ


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.