Sayesinde Yüzlerce Öğrencinin Gözü Açıldı

Antalya'da göz bozukluğu yaşadıkları için okulda yazı tahtasını göremeyen öğrencilerin imdadına bir hastanenin müdürü yetişti.

Sayesinde Yüzlerce Öğrencinin Gözü Açıldı
30 Ekim 2017 Pazartesi 10:56

Ortaokulda yazı tahtasını göremeyen Özgür Şen, bir hastanenin müdürü olduktan sonra kendini çocuklara adadı. Şen’in sayesinde yüzlerce öğrencinin gözü açıldı

 
Antalya'da göz bozukluğu yaşadıkları için okulda yazı tahtasını göremeyen öğrencilerin imdadına bir hastanenin müdürü yetişti. Ortaokul öğrencisi iken gözleri görmediği için yazı tahtasına yazılanları göremeyen Özgür Şen, yıllar sonra bir hastanenin müdürü olunca kendini görme bozukluğu çeken çocuklara adadı. Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orbit Tıp Merkezi arasında geçen yıl imzalanan protokol ile 11 bin 554 ilkokul öğrencisi göz taramasından geçirildi. Öğrencilerden bin 467'sinde göz sorunu tespit edildi. 274 ihtiyaç sahibi öğrencinin göz sorunları ücretsiz tedavi edildi ve gözlükleri alındı.

OKUMAYI SÖKTÜLER
Yapılan çalışmalarda 8 öğrencinde ciddi görme bozukluğu tespit edildi. Gözleri sadece yüzde 10 oranında görmesine rağmen, ailesi de kendisi de bundan habersiz olan A. T. çocuklarda farkına varılmayan göz sorunlarının örneği oldu. Göz tembelliği olan A. T'nin gözleri yapılan gözlük ve kapama tedavileri sonucu yüzde 90 oranında görmeye başladı. Uygulama sayesinde öğrencilerin başarılarında ciddi bir artış yakalandı. Öğretmenlere yapılan ankete göre, daha önce tahtayı görmekte güçlük çektiği için okumayı öğrenememiş birçok öğrenci, tarama sonrası okumayı söktü.

AYNI DERTTEN MUZDARİP
Projenin arkasında, kendisi de aynı dertten muzdarip olan hastanenin müdürü Özgür Şen çıktı. Konya'nın Akşehir ilçesinde ortaokulda okurken göz sorunu nedeniyle tahtayı görmekte güçlük yaşayan Şen, ailesinin ekonomik durumunun kötü olması nedeniyle zamanında tedavi yaptıramadıklarını söyledi. Şen, sorunun derslerine yansıması sonucu öğretmeninin kendi oğlu gibi göstererek göz muayenesine götürüp gözlük aldığını söyledi. Şen, hayatının böylelikle değiştiğini belirterek, "Bin 500 kişilik okulu ikinci olarak bitirdim. Eğitimime üniversitede devam ettim ve süreçte Orbit Göz Hastanesi Genel Müdürlüğü koltuğuna kadar geldim" dedi.

BU KEZ ALANYA DA DAHİL EDİLECEK
Özgür Şen, ilk yıl 5 merkez ilçede yapılan projeye Alanya'nın da dahil edileceğini anlattı. Bu yıl hedefin 19 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisini taramadan geçirmek olduğunu kaydeden Özgür Şen, "İki yılda toplam 30 bin öğrenciyi taramadan geçirmiş olacağız. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Yenilikçiler Ödülü'ne de aday gösterildi. Yarışmada Antalya'yı temsil edeceğiz. 16 Kasım'da ödül için yarışacağız. Hedefimiz en iyi sosyal proje olmak" diye konuştu.

PROJE DEVAM EDECEK
Kendisine ilk gözlüğü alan öğretmenini unutmayan Şen, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte kendisi gibi öğrencilerin hayatlarına dokunacak projeye imza attı. Şen, projede, 454 öğretmen, 50 Orbit çalışanı olmak üzere 504 kişinin görev yaptığını belirtti. Öğrencilerin taşınmasını Milli Eğitim, tarama ve tedavilerini Orbit'in ücretsiz olarak karşıladığını vurgulayan Şen, projenin devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: sabah.com.tr
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.