Şaşılıktan ameliyatla kurtuldu!

Henüz 3 yaşındayken şaşılık ameliyatı geçiren Kadriye Girgin (12), artık sağlıklı görebiliyor.

Şaşılıktan ameliyatla kurtuldu!
11 Kasım 2016 Cuma 13:37

Son kontrolünde görmesinin en üst seviyede olduğu tespit edilen Girgin'in doktoru Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Polatlı, 'İlk hastalarımdan olan Kadriye, tedavi ve düzenli takip sayesinde göz sağlığına kavuştu. Şaşılıkta erken tanı önemli' dedi.

Henüz 3 yaşındayken şaşılık ameliyatı geçiren Kadriye Girgin (12), artık sağlıklı görebiliyor. Son kontrolünde görmesinin en üst seviyede olduğu tespit edilen Girgin'in doktoru Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Polatlı, "İlk hastalarımdan olan Kadriye, tedavi ve düzenli takip sayesinde göz sağlığına kavuştu. Şaşılıkta erken tanı önemli" dedi.

Özel Aydın Göz Hastanesinde 9 yıl önce şaşılık ameliyatı geçiren 12 yaşındaki Kadriye Girgin, ailesiyle birlikte doktoru Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Polatlı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Girgin'in göz muayenesinde görme sağlığının çok iyi olduğu görüldü.

Kadriye Girgin'in 3 yaşındayken Özel Aydın Göz Hastanesine şaşılık şikayetiyle gelen ilk hasta olduğunu ve oldukça başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyleyen Op. Dr. Özlem Polatlı, "Bize geldiğinde gözlük kullanıyordu. Fakat gözlük kullanmasına rağmen düzelmeyen bir şaşılık durumu vardı. Başarılı bir operasyonla şaşılığını düzelttik. Hastamız şu an 12 yaşında ve bu zamana kadar kendisinde hiç göz kayması saptamadık. Son kontrollerinde görmesinin çok iyi seviyede olduğu anlaşıldı" dedi.

Ameliyat olmasaydı tek gözü görmeyecekti

Eğer ameliyat olmasaydı hastanın sadece tek gözünü kullanabileceğini dile getiren Dr. Polatlı, "Kadriye Girgin'e eğer operasyon yapmamış olsaydık bir gözü az görecek ve görme kalitesi çok düşük olacaktı, 3 boyutlu göremeyecekti. En önemlisi, sosyal hayatında istemediği durumlarla karşılaşacak ve üzülecekti" şeklinde konuştu. Dr. Polatlı, ameliyatı genel anestezi altında yaptıklarını ve kayma miktarına göre operasyonu planladıklarını da açıkladı.

İlk 3 aydaki kaymalar normal

Bebeklerde ilk üç aya kadar olan göz kaymalarının normal olduğunu belirten Dr. Polatlı, "Bu kaymalar kas gelişiminin zayıflığından kaynaklanır. Bizler, 6 ay ve sonrasında olan göz kaymalarını önemsiyoruz" dedi. Bebekte şaşılığın sürmesi halinde 1 yaşından sonra mutlaka bir tedavi planlamasının yapılması gerektiğini kaydeden Dr. Polatlı, "Eğer kayma doğuştansa ve gözlükle düzelmiyorsa operasyon gerçekleştiriyoruz. Eğer ara ara olan bir kayma varsa, çocuğun kas gelişimi tamamlansın diye 4 yaşına kadar izliyoruz. Her duruma göre ayrı tedavi uyguluyoruz" diye konuştu. 


Kaynak : timeturk.com

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.