Sarkık Göz Kapağı Baş Ağrısına Yol Açıyor!

Göz kapağı düşüklüğü ve baş ağrısına dikkat

Sarkık Göz Kapağı Baş Ağrısına Yol Açıyor!
31 Ekim 2016 Pazartesi 09:19

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, sarkık göz kapağının baş ağrısı sebebi olabileceğini söyledi.

Op. Dr. Halit Urgan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Göz çevresi görüntüsü bazen insanı olduğu yaştan daha fazla gösterebilmektedir. Gelişen ameliyat teknikleri ile artık daha genç görünen bir göz çevresi dolayısı ile genç görünen bir yüz mümkün olabilmektedir. Göz çevresinde en dramatik değişim kapak ameliyatları ile sağlanır. Hem üst göz kapağı hem de alt göz kapağı sarkma ve torbalanmaları ameliyat ile düzeltilebilmektedir” dedi.

Üst göz kapağının 30 yaşın üzerinde sarkmaya başladığını ve 40’lı yaşlarda sarkmanın belirginleştiğini kaydeden Op.Dr. Halit Urgan, “Bazı kişilerde sarkma o kadar fazladır ki görüş alanını kapatabilmektedir. Bu nedenle yorgun hissetme, baş ağrısı gibi semptomlar görülebilmektedir. Ameliyat tek ve en kesin çözümdür. Üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi ile yapılır. Genellikle ağrısız bir iyileşme süreci vardır. Hastanede yatış gerektirmez. Alt göz kapağı sorunları ise en sık torbalanma şeklinde karşımıza gelmektedir. Göz küresi alt kısmında bulunan yağ yastıkçıkları kendilerini tutan bağ dokusunun gevşemesi nedeni ile dışa doğru fıtıklaşır, bu görüntü halk arasında torbalanma olarak adlandırılır. Bu problem de ameliyat ile çözülebilir. Genel anestezi ya da lokal anestezi ile tedavi sağlanabilir. Torbalanmanın büyüklüğü, hasta yaşına göre uygulanacak teknik seçilir. Sıkılaştırma ve deri germe işlemi ya da yağ çıkartılması işlemi tercih edilebilir" şeklinde konuştu.

Göz kapağı ameliyatlarının da diğer estetik operasyonlar gibi uygun şartlar oluştuğunda yapılması gerektiğini belirten Op. Dr. Urgan, "Erken ve gereksiz yapılmamalı, yaşı uygun ve belirgin problemi olan hastalarda yapılmalıdır. Bu şekilde memnuniyet üst düzeyde olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak : kadinhaberleri.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.