Sanal İlaç Satışına Profesyonel Takip

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, internetten yapılan yasa dışı ilaç satışını yakın takibe aldı. Profesyonel bir şirketle anlaşan kurum, sahte ilaç ticareti yapanlara göz açtırmayacak.

Sanal İlaç Satışına Profesyonel Takip
25 Ocak 2018 Perşembe 13:16

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) internette hızla yayılan yasadışı ilaç satışıyla ilgili bu kez profesyonel mücadele başlatıyor. TİTCK Başkanı Hakkı Gürsöz, "İnternetten yasa dışı ilaç satışı yapan siteleri kapattırıyoruz. Bu satışlarla daha etkin mücadele etmek için ihale yoluyla profesyonel destek hizmeti alacağız, kontrolleri artıracağız" dedi.

İnternetteki İlaçların Yüzde 50'si Sahte!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan ilaçların yüzde 50'sinin sahte olduğunu ve bu yüzden dünyada her yıl 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğini ifade etti.
Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali ise zayıflama ilaçlarından sonra kanser hastalığıyla mücadele eden kişilerin Türkiye'de bulunamayan ilaçları internet üzerinden aldığını, 29 liralık ilacın kutusunun 400 liraya satıldığını söyledi.

TİTCK verilerine göre 2017'de çeşitli site, kişi ve firmaya toplam 1 milyon 220 bin TL idari para cezası uygulandı.
Cumhuriyet Başsavcılıkları'na ise toplam 98 suç duyurusunda bulunuldu. İnternetten satış yaptığı tespit edilen bin 494 siteye erişim engellendi.

Kaynak: Ahaber.com
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.