Sanal gözlük: Hemde Tavuklar İçin

Sanal dünyada gezinebilecek olan tavukların kendilerini daha özgür hissetmeleri amaçlanıyor.

Sanal gözlük: Hemde Tavuklar İçin
17 Mayıs 2014 Cumartesi 08:59

 Tavukların sanal gerçeklik gözlüğü taktığı, kendilerini daha özgür hissettikleri bir geleceğe doğru mu ilerliyoruz?

 

Second Livestock'a göre evet. Her ne kadar garip gözükse de, tavuklar gibi canlıların kendilerini daha özgür ve daha mutlu hissetmeleri için gerekli olduğunu söyleyen Second Livestock, gelecekte bir gün bunun gerçekleşeceğini düşünüyor.

 

Günümüzde bunun için yeterli bütçe ve araştırma imkanı bulunmasa ve uzak gelecek ürünü gibi gözükse de, aslında hem tavukların yaşamlarını hem de etlerinin lezzetini arttırabilecek bir cihaz. Sadece tavuklar için değil, insanların etinden sütünden faydalandığı tüm hayvan için geliştirilecek olan bu teknoloji, canlıların en azından zihinlerinde özgür kalmasını sağlıyor.

 

Sanal dünyada yaşayacaklar

 

Tavuklar her ne kadar insanlarla aynı yaşam alanlarını paylaşsalar da kendilerini özgür ve sosyal hissedecekler. Hem fiziksel hem de psikolojik olumlu etkileri olacak olan cihaz yardımı ile tavuklar sanal yemleriniyediklerini düşünürken aslında önlerine koyulan gerçek yemleri yiyecekler, geniş açık alanlarda koşarken aslında kümeslerinde kalacaklar.

 

Kaynak : mgdtv.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.