Samsung'dan Kontak Lens Geliyor!

Gear VR ile sanal gerçeklik yoluna giden Samsung, şimdide arttırılmış gerçekliğe adım atmaya hazırlanıyor.

Samsung'dan Kontak Lens Geliyor!
09 Eylül 2016 Cuma 16:21

Teknolojinin yeni adı sanal gerçeklik konusu ile Gear VR ürünü ile kendine önemli bir yer edinmişti. Bu alanda akıllı saatide olan Samsung, bu işleri farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor.
Sanal gerçekliğin gelişmiş adı olan arttırılmış gerçeklik olarak karşımıza gelmekte. Örnek Microsoft'un HoloLens'i ve VR setlerden daha farklı olmasını sağlayan işte bu. Bu konu üzerine daha iyi bir şeyler yapmak isteyen Samsung şimdide VR setten ziyade daha farklı bilim kurgu filmlerinden esinlenmiş bir cihaz geliştiriyor. 

Akıllı kontak lens patentini alan Samsung, arttırılmış gerçeklik konusunda ciddi adımlar atarak yürüyecek. Aslında Samsung patenti 2014 yılında almış ancak pek bir bilgi vermemişti. Bilgiler şimdi gelmeye başladı.

Küçük bir ekran ile gelecek olan kontak lens, beraberinde kameraya, RF anten sistemi ve göz hareket sensörlerini üzerinde bulunduruyor. Lensin en dikkat çeken özelliği Galaxy Telefonlar ile bağlantılı olması ve kullanıcının göz hareketleri ile telefona komut göndermesi. Sadece bir göz kırpma hareketi ile komut verebilen kontakt lens ile gelen aramayı göz kırparak kabul ederken bir başka şekilde mesajlarınızı açabileceksiniz.

Bunların yanı sıra cihazda bulunan kamera ile anlık fotoğraflar çekilebilecek. Kimse farkında olmadan karşınızdakilerin fotosunu bile çekebilirsiniz. Tek gereken göz kırpmak. Buna benzer bir patentte Google tarafından alındığı iddia ediliyor. Google Glass ile pek beklentileri alamayan Google'ın da yeni bir lens sistemi sunması gayet normal görünüyor.

Kaynak : teknouzman.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.